Kadıköy’deki sokak bilgi panoları için tasarım atölyesi gerçekleştirildi

Kamusal alandaki tasarım odaklı üretimler için bağımsız tasarımcılarla Kadıköy Belediyesi ve destekçiler arasında köprü kuran Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK), tasarım ilkelerinin tartışıldığı çalıştaylarına devam ediyor.

Kurbağalıdere bölgesi, peyzaj tasarım ilkeleri çalıştaylarından sonra üçüncü tasarım çalıştayı 9 Mayıs Perşembe günü TAK’ta gerçekleştirildi.

Kadıköy’de isimleri sokaklara verilmiş sanatçılar, tarihçiler ve diğer önemli kişilerle ilgili bilgilendirme panoları üretmeyi planlayan Kadıköy Belediyesi, bu panoların tasarımı için TAK’ta tasarımcılarla buluştu.

Demirden Design ekibi katılımıyla gerçekleşen ve endüstri ürünleri tasarımcıları Şule Koç, Can Güvenir, Meriç Kara, Murat Dede ve Banu Alpay’ın katılımı ile gerçekleşen buluşmada, tasarımcılar TAK çatısı altında yaratıcı fikirler ürettiler, ileride uygulaması yapılacak olan bilgi panolarının yapısal ve tipografik özellikleri üzerine ilkesel kararlar aldılar.

Her tasarımcının bu ilkeleri göz önünde tutarak yapacakları bağımsız tasarımlar üzerinden ortak bir karar vermek üzere ikinci bir atölye çalışması daha yapılması ve Kadıköy Belediyesi’nin uygulayacağı bilgi panolarının tasarımının belirlenmesi amaçlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın