ARKIMEET 2013’ün Teması “BYPASS” Olarak Belirlendi

ARKIMEET 2013, Türkiye ve diğer ülkelerden mimarların buluşacağı bir etkinlik olarak 7-8 Ekim 2013 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından VitrA öncü sponsorluğunda yapılacak.

ARKIMEET 2013’ün Teması

ARKIMEET 2013, kentlere odaklanıyor. “Mimarlar İstanbul’da Buluşuyor” sloganıyla yola çıkılan etkinlikte tema “BYPASS” olarak belirlendi. Yerel ve küresel anlamda kent ve kentliye ait sorunların ve bu sorunlara cevap olarak üretilen çözümlerin ele alınacağı etkinlikte pek çok başka konu da masaya yatırılacak. En küçük ölçekten, kent ve hatta dünya ölçeğine uzanan farklı olguların ele alınacağı konferans ve panellerde hem pratik hem de teorik anlamda muhtelif kavramlar irdelenerek kent ve mimarinin ilişkisi analiz edilecek, aynı zamanda çeşitli sorulara cevaplar aranacak… Kentlere yapılan müdahaleler sürdürülebilir ve yenilenebilir kılınamazken mimarlar neler düşünüyor? Kamusal mekânlar, ulaşımla ilgili stratejiler, kent içi alanlar tutarsız yaklaşımlarla ‘kestirmeden’ planlanırken yapılan sözde sıhhileştirmeler geri dönülemez hastalıklı sonuçlara gebe olmakta. Kentli bireylerin ve özellikle de mimar ve diğer ilgili meslek profesyonellerinin dahil olamadığı, göz ardı edildiği ya da atlandığı süreçlerde ortaya çıkan kısa devrelerin sorumlularını bulmak çok da zor değil. Ya gerçek çözümler? Peki kuralları, çözümleri ve hatta sorunları belirleyen iktidar sahipleri bireylerin oyun alanı olan kentlerden kimleri / neleri bertaraf ediyor; sorunları, arızaları, sokak köpeklerini ya da kentli bireyleri?

ARKIMEET 2013’te Neler Olacak?

Etkinlikte panel ve konferansların yanında farklı konuların masaya yatırılacağı atölye çalışmaları da program kapsamında yer buluyor. Ayrıca Pecha Kucha gibi farklı formatların temsil edileceği ARKIMEET 2013 çeşitli süprizleri de bünyesinde barındıracak.

ARKIMEET zor bir görevi yerine getirmeyi amaçlıyor! “Nuh’un Gemisi” adıyla geliştirilen projede 81 ilin her birinden en az birer mimar ARKIMEET 2013’te bir araya getirilecek. Bunun için ARKIMEET 2013’e kadar tüm bu mimarlara ulaşılacak ve etkinlikte hazır bulunmaları için gerekli çalışmalar yapılacak.

Her sene Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen ve gelenekselleşmiş Genç Mimar Ödülü, İşveren Ödülü, RAF Yapı Malzemesi Ödülü bu sene ARKIMEET 2013 kapsamında yapılacak bir törenle sahiplerini bulacak. Ayrıca Arkitera Mimarlık Merkezi’nin geliştirdiği ve detayları yakında açıklanacak yeni ödül programının kazananları da yine 8 Ekim 2013 tarihinde yapılacak törenle belli olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın