Başkan genç işadamlarıyla İzmir’in yeniden tasarlanmasını konuştu

EGİAD yönetim kurulunu ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, "İzmir'i bir tasarım kenti haline getirme hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için de işe İzmir'in yeniden tasarlanmasıyla başlamak zorundayız. Çalışmalarımızı bu konuda yoğunlaştırdık" dedi.

EGİAD yönetim kurulunu ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir’i bir tasarım kenti haline getirme hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için de işe İzmir’in yeniden tasarlanmasıyla başlamak zorundayız. Çalışmalarımızı bu konuda yoğunlaştırdık” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD)’ı ziyaret ederek hem yeni yönetime görevlerinde başarılar diledi hem de kent projeleri hakkında dernek yöneticileriyle fikir alışverişinde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ağırlayan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün aramızda olduğunuz için çok mutluyuz. Bizler en başta İzmir sevdalısı olarak şehrin üst düzey yöneticileriyle biraraya gelerek, fikirlerimizi aktarmaktan dolayı memnun oluyoruz. EGİAD olarak yerel yönetimlerle iç içe olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ziyarette İzmir projeleri ve kentin daha ileriye götürülebilmesi için yapılabilecekler konusunda dernek üyeleri ve Başkan Aziz Kocaoğlu arasında fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Kocaoğlu kente katkı koyacak her türlü fikrin ve düşüncenin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında, İzmir’in hedeflenen yeni tasarımı konusunda dernek yöneticilerini bilgilendirdi.

İzmir’in çeşitli nedenlerden dolayı birikmiş alt yapı sorunları olduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz bu dönemde onları tamamlıyoruz. Şimdi biz önümüze İzmir’in tasarlanmasını koyduk. İzmir’in tasarım kenti olmasını hedefliyoruz. Önce tasarım kenti olmayı hedefleyen bir kentin kendini tasarlamasını hedefliyoruz. Kordon’dan, seyir teraslarından ve fuardan, Kültürpark’tan İnciraltı’na. 50 kilometre Kordon, bina cepheleri kullanım özellikleri, hangi bölgeyi kim nasıl kullanır. Mesela Bayraklı sahili nasıl kullanırız. Şu anda anket çalışması yapıyoruz. Bayraklı sahilini başka kim kullanabilir. Kullanan vatandaşlarımız buradan ne bekliyor, ne istiyor. Hangi ihtiyaçlarının giderilmesini bekliyor. Kordon’ u tüm İzmir kullanıyor. Karşıyaka’yı İnciraltı’na varıncaya kadar bölge bölge etüd edip; bina cepheleri, kent mobilyaları belirli bir uyum içersinde olacak ve proje bittikçe diğer bölüme başlayarak kenti yeniden tasarlayacağız. Kente bir kimlik; tarihiyle, dokusuyla, coğrafyasıyla, yaşam biçimiyle, insanının düşünce yapısıyla uygun bir tasarım planlıyoruz. Bunun bütün çalışmalarını bitirdik. Üniversitelerle birlikte protokol çalışması yapıyoruz. Tabii bunun içinde körfez de var” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın