Salıpazarı Limanı İhalesine 5 Teklif

“Galataport” adıyla daha önce ihaleye çıkılan Salıpazarı Liman Sahasının yeniden düzenlenen özelleştirme ihalesi için 5 teklif geldi.

Salıpazarı Liman Sahası’nın 30 yıl süreyle işletme hakkını almak için; Doğuş Holding, Alsim Alarko Sanayi, Polimeks-Folkart-Sembol Ortak Girişim Grubu, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Global Yatırım Holding – Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı -Delta Proje İnşaat Turizm Ortak Girişim Grubu teklif verdi.

Projede Ne Olacak?

Global Yatırım Holding Mehmet Kutman’ın şirketi. Kutman 2005 yılında yapılan ilk ihaleye de teklif vermişti. Galataport’un 2005’teki ilk ihalesinde ihaleyi İsrailli işadamı Sami Ofer ile işadamı Mehmet Kutman’ın ortaklığındaki Royal Caribbien konsorsiyumu, 3 milyar 538 milyon euro ile en yüksek teklifi vermişti. Ancak ihale Danıştay tarafından iptal edilmişti.

Salıpazarı Liman Sahası projesi, Karaköy’den Tophane’ye kadar olan 1200 metrelik sahil şeridi ve yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda alışveriş merkezleri, oteller ve liman yapım-işletimini kapsıyor. Ayrıca dolgu alanı da yapılacak. Salıpazarı Rıhtımı’ndaki mevcut antrepolar da ihaleyi kazanan şirket tarafından yıkılabilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın