Cumhuriyet Mahallesi Spor Kompleksi ve Rekreasyon Alanı Proje Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Aksaray Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi Spor Kompleksi Rekreasyon Alanları Projesi için açılan yarışmada 28 proje arasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Aksaray Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi Spor Kompleksi Rekreasyon Alanları Projesi için açılan yarışmada 28 proje arasında ilk üçe giren ve ayrıca mansiyon ödülü ile satın alma ödülü kazanan proje sahipleri belli oldu.

Satın alma ödülü de üç projeye verildi. 2 Bin 500 TL’lik satın alma ödülünü yüksek peyzaj mimarı Bayazıt Oğuz Ayoğlu’nun ekip başı olduğu 7 nolu proje, peyzaj mimarı Tarık Yaşar’ın ekip başı olduğu 17 nolu proje ve yüksek mimar Nimet Aydın’ın ekip başı olduğu 8 nolu projeler kazandı. Proje sahiplerine törenle ödülleri verildi.

Efor AVM’de düzenlenen proje ödül törenine Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, jüri üyeleri Prof.Dr. Hasan Şener, Prof.Dr. Oğuz Yılmaz, Prof.Dr. Kerim Çınar, Yrd.DoçDr. Osman Nuri Dülgerler, Peyzaj Mimarları Odası temsilcisi Selami Demiralp, proje sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta “Aksaray’da güzel şeyler olmaya başladı zaten oluyordu ama daha da seviyeyi yükseltmeye başladık. Bir şehrin gelişmesi ve modern yapıya kavuşması o şehirde yapılan işlerin kalitesi ile doğru orantılıdır. Bizler geçmiş yıllarda ve bu yılda dahil olmak üzere yapmış olduğumuz projeleri en iyi şekilde yapıp proje ile beraberde o işlerin en güzel olması yolunda gayret gösteriyoruz. Benimde bir mühendis ve projeci olarak her zaman söylediği bir söz var bir işin iyi olması projenin iyi olmasıyla doğru orantılıdır. Eğer proje iyi değilse oradan iş çıkmaz. Birinci şart en iyi proje olması lazım. Her zaman şunu söylemişimdir projeye verilen para hiçbir zaman sokağa atılan para değildir. Proje ne kadar kaliteli ise ne kadar detayları varsa ne kadar iyi ise o projeden iyi iş çıkma olasılığı çok fazladır. 10 trilyonluk 20 trilyonluk iş yapacaksın ama projeye vereceğin paraların hesabını yapıyorsun bu çok güzel bir yaklaşım tarzı değil bunu özellikle söylüyorum. O açıdan güzel proje eşittir iyi proje olmaya namzettir. Şuda olabilir projeyi çok mükemmel yaparsın ama işin yapım sürecinde işi iyi takip etmezsen iyi malzeme kullanmazsan kaliteli işçilik çıkartmazsan zaten iş iyi olmaz. O açıdan ben projeyi önemsiyorum.

Bu çerçevede TOKİ bölgesi dediğimiz Cumhuriyet Mahallesi yeni kurulan bir mahalle projenin yapılacağı yerde şu an en az 10 bin kişi var. Bölgeyi katarsak 25-30 bin civarında insan var. İşte O mahallemize bir rekreasyon alanı yapalım istedik bir spor kompleksi içerisinde kapalı spor sahaları, halı sahaları, tenis kortları, koşu alanları, oyun alanları, piknik alanları, özel peyzaj alanları ile bir proje ortaya koyalım dedik. Bu çerçevede bu yarışmayı düzenledik. Çok değerli hocalarımızdan oluşan jüri tarafından değerlendirmeler yapıldı. Yarışma sonucu birincilik ödülüne 40 bin TL, ikincilik 25 Bin TL, üçüncülük 15 Bin TL, birinci ve ikinci mansiyon ödülüne de 7 Bin 500 TL ödül verdik. Ben bütün katılımcılara teşekkür ediyorum toplam 28 proje katıldı. Türkiye çapında bir katılım oldu. Çok kaliteli mimarlar katıldı o açıdan ben hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Diğer projelerin içinde de çok güzel detaylar var. Bizim faydalanabileceğimiz alabileceğimiz güzel detaylar var. Bu yarışmada emeği geçen değerli hocalarımıza, teknik ekibimize ve herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Aksaray’ımıza güzel bir hizmeti sunmuş olacağız. Seviyesi ve kalitesi yüksek bir proje. Hemen arkasından yapım projesini de yaptıracağız ve bu sene içinde Allah nasip ederse hemen ihalesini yapıp büyük bir kısmını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Zaman el verirse tamamını elvermezse de büyük bir kısmını bu sene içinde bitirmeyi düşünüyoruz. Bu projenin Aksaray’ımıza genel anlamda bir katkı sağlayacağı ve o bölgeyi canlandıracağız kanaatindeyim hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Nevzat Palta, dereceye giren projelerin sahiplerine teşekkür ederek ödüllerini takdim etti. Yarışmada ödül alan projeleri titizlikle ve özenle seçen jüri üyelerine de Başkan Nevzat Palta tarafından teşekkür plaketi verildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın