“Yarışmayla Yap”ılıyor: Antalya Kepez Belediyesi Kongre ve Sergi Merkezi

Antalya Kepez Belediyesi Kongre ve Sergi Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması sonucu elde edilen projenin temeli 22 Nisan'da atılıyor. Yarışmada birinciliği Sadık Gökhan Ekinci, Doğuşcan Aladağ, Murat Taş'tan oluşan ekip kazanmıştı.

Kepez Belediyesi, hafriyat kazı çalışması tamamlanan, zemin betonunun yüzde 50’si dökülen Antalya’nın en büyük çok amaçlı 2 bin kişilik Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin resmi temel atma törenini, 22 Nisan Pazartesi günü yapacak. Antalya’nın kongre, sergi, fuar gibi etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak olan dev tesisin inşasına, yüklenici firma tarafından 2012 Aralık’ın son haftasında başlanılmıştı. Yeşiltepe Mahallesinde ORÜS arazisindeki belediye hizmet alanına inşa edilen tesisin 13 metre derinliğindeki temel kazı çalışması tamamlandı. Olası bir depremden etkilenmemesi için 10 blok halinde inşa edilecek kongre ve sergi merkezinin zemin betonunun da yüzde 50’si döküldü.

Kepez’den Antalya’ya ikinci dev eser

Kepez Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz aylarda aldığı kararla Mimar Sinan ismini verdiği tesisin resmi temel atma töreni gerçekleştiriliyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi (MSKSM)’nin resmi temel atma törenini 22 Nisan Pazartesi günü saat 11 00’de yapacaklarını açıkladı. Başkan Tütüncü, kente sosyal ve ekonomik hareketlilik kazandıracak olan bu dev tesisin temel atma törenini, geniş bir katılımla Antalyalılarla birlikte yapacaklarını söyledi. Yapımı hızlı bir şekilde süren Kepezpark Varsak projesinden sonra Antalya’ya dev bir eser daha armağan etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Sarayı’nın, kente hem prestij kazandıracağını hem de ekonomik ve sosyal hareketlilik getireceğinin altını çizdi. Dev tesisleri, temelini attıktan sonra 1 yılda tamamlamayı prensip haline getirdiklerine işaret eden Tütüncü, MSKSM’ni de 2014’ün ilk çeyreğinde hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

2 bin kişilik çok amaçlı salon

Kepez Belediyesi, tesisi, kentin ortak aklıyla inşa etmek amacıyla Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal proje yarışması düzenlemişti. 49 projenin katıldığı yarışmada birinci olan eser kapsamında tesis inşa ediliyor. Pil Fabrikası’nın karşısında bulunan ORÜS arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanına yapılan tesis, 29 bin m2 inşaat alanıyla da Antalya’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Projenin maliyeti ise yaklaşık 40 milyon TL. Bu maliyette belediye bütçesinden karşılanıyor. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde; fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı, değişik kapasitelere bölünebilecek 2000 kişilik çok amaçlı salon ile 500 kişilik salon, cafe, restoran, 200 kişilik nikâh salonu, seyir balkonu ve 81 araçlık oto park yer alıyor.

Etiketler

3 yorum

Bir yanıt yazın