Köprünün ayaklarını, tuval olarak kullandılar

Trabzon'da faaliyet gösteren FEMİN-ART Kadın Sanatçılar Derneğince yürütülen etkinlik kapsamında kadın sanatçılar, Atatürk Alanı'ndaki köprünün ayaklarını tuval olarak kullandı.

FEMİN-ART Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, dernek olarak bu yıl dördüncü kez Uluslararası Resim Festivali organize ettiklerini, 4 Temmuz’da başlayan festivalin 10 Temmuz’a kadar çeşitli etkinliklerle süreceğini söyledi.

Trabzon’da faaliyet gösteren FEMİN-ART Kadın Sanatçılar Derneğince yürütülen etkinlik kapsamında kadın sanatçılar, Atatürk Alanı’ndaki köprünün ayaklarını tuval olarak kullandı.

FEMİN-ART Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, dernek olarak bu yıl dördüncü kez Uluslararası Resim Festivali organize ettiklerini, 4 Temmuz’da başlayan festivalin 10 Temmuz’a kadar çeşitli etkinliklerle süreceğini söyledi.

Festival kapsamında Türkiye’nin yanı sıra Kıbrıs, Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan, Polonya, İran, Yunanistan, Letonya, Çuvaş Cumhuriyeti ve Gagauz’dan 70 kadın sanatçının kente geldiğini belirten Üst, “Bu yıl festivalimizin temasını dünya kadınlarının tuvalinde Evliya Çelebi’nin renkleri olarak belirledik. Festival programımızı da bu kapsamda oluşturduk” dedi.

Üst, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın (EYOF), 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirileceğini anımsatarak, “Olimpiyatlar kapsamında şehirde bir çok çalışma gerçekleştiriliyor. Biz de kadın sanatçılar olarak kent merkezinin daha güzel bir görüntüye kavuşması amacıyla Trabzon Belediyesi’ne başvurduk. Kent merkezindeki Atatürk Alanı’nda çirkin görüntü oluşturan beton köprüyü boyamak istediğimizi ilettik. Yetkililer, buranın taş yığını görüntüsünden kurtulması için isteğimizi kabul ettiler. Malzeme ve her türlü kolaylığı bize sağladılar” diye konuştu.

“SANAT KÖPRÜSÜ YAPTIK”
Tanjant Yolu’nun Atatürk Alanı’nda bulunan viyadük köprünün 10 aya ğının boyanmasına karar verdiklerini ifade eden Üst, şunları söyledi:
“Kadın sanatçılar olarak şehrin ortasındaki beton köprüyü güzelleştirmek ve sanatsal değer kazandırmak için çalışıyoruz. Köprünün 10 ayağına Trabzon’un tarihi ve turistik mekanlarını resmediyoruz. Atatürk Köşkü, Ayasofya Müzesi, Ortahisar Mahallesi gibi tarihi ve turistik mekanların yanı sıra Trabzonspor, olimpiyat, fındık, balık, horon gibi yöreyle özdeşleşmiş değerleri de beton direklere yansıtıyoruz.”

Üst, kadın sanatçıların her köprü ayağında farklı bir tema işlediğini vurgulayarak, “Bu alan iki boyutlu Trabzonminia gibi olacak. Sanat köprüsü yaptık. Çalışmamız vatandaşlardan da takdir gördü. Memnuniyetini dile getiren vatandaşlarımız, resmettiğimiz yerlerle ilgili de merak ettiklerini bizlere soruyorlar” dedi.

Şükran Üst, festival kapsamında kadın sanatçıların Tonya ilçesinde kaymakamlık, Maçka ilçesinde rehabilitasyon hastanesi ile Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde de bir ilk öğretim okulunun duvarlarını boyayacağını kaydetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın