Dikkat Modern Mimari Öldürebilir

Eğer bu evlerden birinde yaşamak istiyorsanız dikkatli olmalısınız, çünkü bu evler çocukların, hatta dikkatsiz veya sarhoş yetişkinlerin ölümüne yol açabilir.

“Projetophile”in okurlarını, modern konut tasarımının temel prensiplerinin tehlikelerine karşı uyaran yazısı…

Temiz çizgiler, geometrik dekoratif öğeler, kusursuzca bütünleşen iç ve dış mekan… Hemen her mimarın imrenerek baktığı 20. yüzyıl ortası modern ev mimarisi. Peki, hayalleri süsleyen bu konutlardan daha çok sevdiğimiz çocuklarımız?

1. Açık Kenar Bitişleri

Akıcı ve açık mekanları modern döneme ilgi duyan hemen herkes çok sever ancak eğer bir ebeveynseniz çocuğunuzun bu ölümcül kenarların birinden atlamasının veya düşmesinin an meselesi olduğu gerçeğini de göz ardı edemezsiniz.


Kırmızı oklar düşen çocukların hareket yönünü gösteriyor.

Bu mekanlarda birilerinin koruyucu servisi araması gerekli gibi gözüküyor.


Bu entelektüel modern anne çocuklarının oturma odasının bahçesine düşmüş olduğunu fark edemeyecek kadar kitabına dalmış.

2. Doğadan Esinlenilmiş Ateş, Su ve Diğer Ölüm Tuzakları

Hayalinizdeki oturma odasında yer alan bu kayalığa tırmanması ve düşmesi kaçınılmaz olan çocuğunuzun öncelikle kaskını taktığına emin olun.


Kayalıkları, içerisindeki yarıklara saklanmış yarasalara karşı kontrol ettiğinizden emin olun.


Siz kurabiyeleri getirmek üzere mutfağa gittiğiniz anda, çocuğunuz açık şömineye doğru tökezleyerek gitmeye başladı bile, üçüncü derece yanığa karşı hazırlıklı olun. Ayrıca şöminenin hemen yanındaki gizemli deliğe de dikkat etmelisiniz.


İç mekanlarda kullanılan yansıtma havuzları rüya eviniz için rahatlatıcı bir ortam yaratıyor: Yüzyılın ortasında inşa edilen bu evlerde yaşayan çocukların, ev içerisinde bulundukları süre boyunca can yeleği giymeleri önemle rica olunur.

Çocuğunuzu, kendi iyiliği için, yüzyıl ortası bir modern evin yakınına oynamaya göndermezseniz iyi edersiniz.

3. Akıcı Merdivenler

Modern zamanlarda hiçbir şey korkuluğu olan bir merdivenden daha demode olamaz. 20. yüzyılın modern merdivenlerine daha fazla tehlike katmak adına, merdiveni dramatik bir şekilde bükebilir veya olması gerekenden biraz daha dik bir şekilde tasarlayabilirsiniz.


Bir dakika, bunlar duvara monte edilmiş “Ikea” rafları değil mi?


Son derece tehlikeli, doğruca tavana yönelen bu merdivenler, çocuğunuz için beyin sarsıntısı garantili.

Yukarıya doğru yükselen bu korkuluk modern dönem merdiven tasarımına güvenli bir dokunuş ekliyor gibi duruyor ama biliyoruz ki çocuğunuzun kafasının bu dikmelerin arasına sıkışması an meselesi. Onu parmaklıkların arasından kurtarmak için el altında bir levye bulundurmak en iyisi.

Bu rüya gibi modern evlerin, gerçekleşmesi muhtemel boğulma, düşme, merdivenlerden kayma veya kayalıklardan atlama gibi çocuk yaralanmalarına karşı bünyesinde tıbbi bir ekip barındırması gerekli gibi gözüküyor.

Eğer çocuğunuzun güvenliği sizin için her şeyden önemliyse, belki de gotik canlandırmacı üslupta bir evde yaşamak sizin için daha rahatlatıcı olabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın