Eyüp Belediyesi Nikah Sarayı’na ArkiPARC 2013 Ödülü

"Cumhuriyetin 100. yılında 10 Kala Gayrimenkul" temasıyla 10-11 Nisan tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ArkiPARC 2013'te Gayimenkul Ödülleri, Sürdürülebilirlik Ödülü ve Belediye Ödülü sahiplerini buldu.

Mimar Emre Arolat imzalı Eyüp Belediyesi Yeni Nikah Sarayı/Kültür Merkezi projesi ArkiPARC2013 Belediye Uygulama Kategorisi’nde ödüle layık görüldü. “Kentsel Kalite için Diyalog” mottosuyla gayrimenkul sektörünün önde gelen aktörlerini buluşturan ArkiPARC 2013’te geleneksel Gayrimenkul Ödülleri’nin yanı sıra bu yıl ilk kez verilen Sürdürülebilirlik Ödülü ve Belediye Ödülü 11 Nisan Perşembe akşamı gazeteci Simge Fıstıkoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen ödül töreniyle sahiplerine takdim edildi.

Sürdürülebilir projelerin gerçekleştirilmesini teşvik etmek amacıyla ArkiPARC kapsamında ilk kez verilen Sürdürülebilirlik Ödülü, ürün ve tamamlanmış proje kategorisinin yanı sıra jüri özel ödülü ile sahiplerini buldu. Avcı Mimarlık Kurucusu ve Genel Yöneticisi mimar Selçuk Avcı, Kortek Endüstriyel Kurucu Ortağı Berna Erbilek ve DTZ Pamir&Soyuer Yönetici Ortağı Firuz Soyuer’den oluşan jüri değerlendirilmesi sonucu kazanan isimler belirlendi. Gecenin ilk ödülü, Küçük Menderes Havzası Çevre Koruma Projesi ile jüri özel ödülüne layık görülen Ödemiş Belediyesi’ne verildi. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ödülü Kortek Endüstriyel Kurucu Ortaği Berna Erbilek’ten aldı. Ürün Kategorisi kapsamında ödül alan ürün ise Vitra IsoTile oldu. Ödülü almak üzere Vitra adına katılan İntema Genel Müdürü Eser Ersoy’a ödülü Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz takdim etti. Tamamlanmış Proje kategorisinde ödül alan proje ise Hausladen Mühendislik Ofisi Renovasyon Projesi oldu. Hausladen Mühendislik Ofisi adına Bora Cenk Özdemir’e odulü DTZ Pamir&Soyuer Yönetici Ortağı Firuz Soyuer verdi. Uygulama kategorisinde Eyüp Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezi ile Eyüp Belediyesi ödüllendirildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın