“Herşey Dahil” Sisteminin Mucidi ArkiPARC 2013’ün Özel Konuşmacısı Oldu

ArkiPARC 2013'ün özel konuşmacısı, “herşey dahil” sisteminin mucidi ve Magic Life Oteller zincirinin kurucusu Cem Kınay keyifli sunumu ile dikkat çekti.

Cem Kınay Viyana’da tıp eğitimi aldıktan sonra turizm sektörüne geçiş yaparak 1990 yılında Magic Life Otelleri’ni kurdu. 2004 yılında otel zincirini Almanlar’a satarak Amerika’ya yerleşen Kınay, 2005 yılında Turks and Caicos Adaları’nda kurguladığı Dellis Cay Projesi’ni izleyeciler ile paylaştı. Kınay master planı Zaha Hadid tarafından yapılan adadaki projede, içlerinde David Chipperfield ve Shigeru Ban gibi ünlü mimarların da yer aldığı 6 mimarla çalıştı. Zaha Hadid’e ayrı bir hayranlığının olduğunu söyleyen Kınay, “Yapıları yukarıdan bir şey süzülüyormuş gibi tasarlıyor,” dedi.

Projeyi çok büyük hayaller ile başlattığını fakat İngilizlerle yaşanan tatsızlıklardan ötürü projenin durduğunu ve hayata geçemediğini söyledi. Hayata geçirmek için elinden geleni yapacağını ifade eden Kınay, yaklaşık 1 senedir Türkiye’de yaşadığını ve kendine yeni misyonlar edindiğini açıkladı.

Türkiye’nin Anadolu şehirlerinin fotoğraflarını içeren keyifli bir video paylaşarak, deniz turizmi ile Anadolu’yu bir araya getirmeye çalışacağının altını çizdi.

 Dinleyicilerden Aslı Özbay’ın “herşey dahil” sistemin turizm alanlarına zarar verdiği görüşü üzerine Kınay, bu konuda haklı olunduğunu ve bu sistemin artık değişmesi gerektiğini, bunun için de kendine misyon edineceğini belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın