GazetePARC’ın Temmuz Sayısı Çıktı!

Ayda bir düzenli olarak yayınlanan ve 5.000 takipçisine gönderilen GazetePARC, Temmuz sayısında da birbirinden ilginç haber başlıklarını okuyucusuna sunuyor.

GazetePARC Temmuz sayısının Rapor başlıklı bölümünde, Merrill Lynch Küresel Varlık Yönetimi ve Capgemini tarafından yayınlanan 15’inci Dünya Servet Raporu ele alınıyor. Dünyadaki varlıklı kişilerin yüzde 53’ü ABD, Japonya ve Almanya’da yoğunlaşıyor. ABD, ev sahipliği yaptığı 3,1 milyon varlıklı kişi nüfusuyla, dünyadaki toplam varlıklı nüfusun yüzde 28,6’sını barındırıyor. Rapora göre 2010 yılında dünyadaki varlıklı kişilerin1 (HNWI) sayıları ve servetleri, hemen hemen her bölgede artarak 2007 yılındaki kriz öncesi seviyelerini aştı. Artan servetin gayrimenkule bakışı ve tercihlerinin detaylandırıldığı çalışma önemli tespitleri barındırıyor.

Sürdürülebilirlik Vurgusu Daha Ne Kadar Sürdürülebilir?

GazetePARC, Temmuz sayısında son yılların moda kavramı sürdürülebilirliği mercek altına alıyor. Moda kavramların kısa zamanda etkisini yitirdiği gerçeği göz önünde bulundurularak, gelecek nesilleri de önemseyerek gayrimenkul projeleri yaratmanın yollarının sorgulandığı haber, ULI’nin (Urban Land Institute) bu konuda yaptığı çalışmaya ait vaka analizlerini içeriyor.

Gayrimenkul Sektörü Y Kuşağını Nasıl Tavlar?

Yüksek adaptasyon becerisi, kariyerinde hızlı terfi etme arayışı, çalışırken eğlenme beklentisi, özgürlük ve bireysel karar alma eğilimi, statüye karşı mücadele etme isteği, teknolojiye duyulan aşk… Özetle etkileyici olarak nitelendirilebilecek nitelikleri taşıyan bir nesil: Y Kuşağı. Şu an Türkiye nüfusunun yüzde 25’lik bir kesimini temsil eden ve 20 yıl sonra yüzde 45’lik bir orana erişecek olan Y Kuşağı, 1977- 1996 yılları arasında doğanları tanımlıyor. İş dünyası Y Kuşağını daha yakından tanımak adına sayısız araştırma raporları yayınlarken, tüketici olarak bu nesli cezbetmenin yolunu arıyor. İletişim alışkanlıkları, tercihleri ve kaygıları diğer kuşaklardan bambaşka olan Y Kuşağı gayrimenkul sektörü için ne ifade ediyor? Bu kuşağın ihtiyaçları ve hassasiyetleri ne ölçüde biliniyor? Hangi tür konutlar bu gençlere daha cazip geliyor? Tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası GazetePARC’ın son sayısında yer alıyor.

DDG’nin lideri Roy Higgs ile Söyleşi

Dünya çapında farklı projeler tasarlayan DDG, Türkiye’de özellikle İstinye Park ile biliniyor. Baltimore’da merkezi bulunan planlama, mimarlık ve tasarım şirketi olan DDG’nin lideri Roy Higgs, GazetePARC’ın bu ayki konuğu…

Sektörün İçinden Vizyon Paylaşımı

Çelen Kurumsal Değerleme ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Çelen, Mentor Proje Yönetimi Ortağı İlhami Akkum ve Kentsel Strateji Başkanı-Şehir Plancısı Faruk Göksu tarafından kaleme alınan köşe yazıları da GazetePARC Temmuz sayısının ilgi çeken bölümleri arasında.

GazetePARC’ın Temmuz sayısında ayrıca; Kafkasların konaklama sektöründen ayrıntılara, Çayırova’nın yeni kimliği ve kentsel kurgusuna, dikkat çeken ofis ve konut projelerine dair ilgi çekici detaylara da yer verildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın