‘Camilerle donattık üniversiteleri dört baştan’

Bülent Ecevit Üniversitesi ile Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi arasında merkez kampüse inşa edilecek olan cami için protokol anlaşması imzalandı. Bu üniversitelere yapılan ilk veya son cami de değil zaten...

AKP’li yıllarda yaygınlaşan üniversitelere cami yapılması kervanına Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, “Türkiye’de camisiz üniversite kalmasın” söylemi karşılık bulmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampüsünde inşa edilecek olan cami için protokol imzalandı.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in makamında, 1 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilen imza törenine, Zonguldak Müftüsü Nuh Korkmaz da katıldı.

İki katlı olarak projelendirilen ve her katı 310 metrekare alana sahip olan caminin 830 metrekare toplam kullanım alanı bulunuyor. Diyanet tarafından yapılan açıklamada, kadın ve erkekler için ayrı bölümleri, lavabo ve abdesthaneleri de bulunan caminin, 500 kişilik cemaat kapasitesine sahip olduğu ifade edildi.

Engellilerin kullanımına uygun gerekli düzenlemelerin de yapılacağını duyuran Diyanet, caminin, inşaat aşamasının 18 ay içerisinde tamamlanmasını ve ibadete açılmasını planladığını belirtti.

Öte yandan, geçtiğimiz aralık ayında da Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Uygulama ve araştırma Hastanesi’nin de içerisinde yer aldığı Sağlık kampüsü ve Diş Fakültesi binasının karşısına cami yapılması için işadamı Yusuf Günay ile BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer arasında protokol imzalanmıştı. 20 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen imza töreninde bir açıklama yapan işadamı Yusuf Günay, inşaatın 2013 yılı içerisinde tamamlanıp üniversiteye teslim edileceğini ifade etmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın