ABD’nin ‘İkiz Kuleleri’ Yıkılmasaydı 40 Yaşında Olacaktı

1973'te dünyanın en uzun kuleleri olarak açılan ve ünlenen ABD'nin 'İkiz Kuleleri' 2001'de terör saldırısıyla yerle bir oldu. Bugün ünlü 'İkizler'in doğum günü...

Bugün, 40 yıl önce açılışı yapıldığında dünyanın en uzun kuleleri olarak tarihe geçen New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’nin (World Trade Center) yani ‘İkiz Kuleler’in doğum günü. Yapımı tam 13 yıl süren, Nisan 1973’te kapılarını açan ve 11 Eylül 2001’de terör saldırısıyla yerle bir olan New York’un ikonik ikizleri, tarihinde bir çok ilke imza attı. Businessinsider, Dünya Ticaret Merkezi’nin arşivinden derlediği fotoğraf ve belgelerle ünlü ‘İkizler’in doğumundan ölümüne 28 yıllık macerasını anlattı. 

Yerine ‘ Özgürlük Kulesi’

New York’ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi, 40 yıl önce bugün kapılarını açtı. New York’un ikonik kuleleri haline gelen ikiz gökdelenlerin yapımına ise 1960 yılında başlanmıştı. ‘İkiz Kuleler’ daha sonradan o kadar ünlü oldu ki, birçok sinema filmi ve TV programına da ev sahipliği yaptı. 415 ve 417 metre uzunluğunda olan kuleler 110’ar katlıydı. İkiz Kuleler’in yerinde şimdi ‘Özgürlük Kulesi’ yükseliyor. 

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın