Olimpiyatlara her zamankinden daha fazla hazırız…

2020 Olimpiyatlarına aday olan İstanbul'da incelemelerde bulunacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun açılış toplantısı başladı.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nı düzenlemeye aday olan İstanbul’da incelemelerde bulunacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu’nun açılış toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Beşiktaş’taki Four Seasons Hotel’de başladı.

Açılış toplantısında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, IOC Başkan Yardımcısı ve Değerlendirme Komisyonu Başkanı İngiliz Craig Reedie ve komisyon üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat da yer aldı.

Gül: “Olimpiyatlara her zamankinden daha fazla hazırız”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu’nun açılış toplantısının ardından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; “İstanbul, çok yönlü ticari, finansal ve kültürel alışverişlerin gerçekleştiği gerçek bir global şehir ve 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmak için tüm antik ve çağdaş kimlik unsurlarına sahip bir kent” dedi.

İstanbul 2020’nin, iki kıtada aynı anda yapılan ilk olimpiyat oyunları olarak tarihe geçeceğini vurgulayan Gül, “Bunun da ötesinde Türkiye’de yani bir Müslüman ülkede yapılacak ilk olimpiyat oyunları olacak. Olimpiyat ailesini dünyanın başka hiçbir şehrinde var olmayan zengin bir tarihe ve etkileyici bir kültüre sahip yepyeni bir çevre ile tanıştıracak” diye konuştu.

Başkan Topbaş komisyona sunum yaptı

İstanbul’un da altyapısının oyunlara hazır olduğunun altını çizen Gül, şöyle konuştu; “Bu yatırımların arasında yeni havalimanları, yüksek hızlı trenler, metro hatları, otoyollar, yeni spor tesisleri ve dev konut projeleri var. İstanbul son 10 yıl içinde kendini dönüştürdü. 2005 yılından bu yana ulaşım alanındaki iyileştirmeler için her yıl ortalama 1,5 milyar dolar harcandı. 2018 itibarıyla ulaşım altyapısı için 10 milyar dolarlık daha yatırım yapılacak. 2020 Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yaparak bu şehirde, bu ülkede ve tüm bölgemizde unutulmayacak bir olimpik miras bırakmaya kararlıyız. Gün Türkiye’nin günüdür. Her zamankinden daha fazla hazırız.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu’na bir sunum yaparak, ulaşıma ve spora yapılan yatırımları anlattı. İstanbul’un 2020 Olimpiyatlarına hazır olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, “Bugünden geleceğe izler bırakmak, sporun barışçıl yüzüyle bütün dünyaya İstanbul’dan seslenmek istiyoruz” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın