Keçiören Belediyesi Engellilerin Yaşamını Kolaylaştırıyor

Keçiören Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik hizmetleriyle vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırıyor.

Engelsiz kent meydanından işitme engelliler için SMS iletişim sistemine kadar bir çok farklı projeyi hayata geçiren belediye, engellilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları problemlerin azaltılmasını sağlıyor.

Engellilere yönelik hizmetleriyle öne çıkan Keçiören Belediyesi, onların günlük hayatlarında sıkıntı yaşamamaları için farklı projelerle kolaylaştırıcı hizmetler sunuyor. İşitme ve konuşma engelli bireylerin günlük yaşam içinde karşılaştıkları sorunları dikkate alan Keçiören Belediyesi, işitme engelliler için SMS iletişim sistemini hayata geçirdi. İşitme ve konuşma engelli vatandaşların, günlük yaşam içerisinde, uzaktan ve doğrudan bilgiye erişmedeki sıkıntılarını en aza indirmeyi amaçlayan proje, engelli vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Sistem kapsamında işitme ve konuşma engelli vatandaşlar, isteklerini 312 361 10 49 numaraya kısa mesaj olarak gönderebiliyor.

Keçiören Belediyesi’nin sabit numarasına gelen kısa mesaj, sistem aracılığıyla çağrı merkezi sisteminde görüntüleniyor. Mesaj içeriğine göre, kurumdaki fiziki uygulama başlatılarak, gerekiyor ise engellinin ev veya cep telefonuna kısa mesaj gönderilerek cevaplandırılıyor. Keçiören Belediyesi ve Türk Telekom işbirliği ile geliştirilen proje, engelli vatandaşların engellerini hissetmeden belediyeye kolayca ulaşmalarını hedefliyor.

Engelli vatandaşlara iş imkanı sağlamak amacıyla Engelli İstihdamına Destek Birimi’ni kuran belediye, işverenlere rehberlik yaparak işverenlerle engelli vatandaşları buluşturuyor. Aynı zamanda engellilerin işveren ve çalışma arkadaşları ile olası problemlerine çözüm önerileri getirerek uyum sürecini de hızlandıran birim, iş yerlerinin, engellilerin çalışmasına uygunluğunu da kontrol ediyor.

ENGELSİZ PARKTA ENGELLİ VE ENGELİ OLMAYAN ÇOCUKLAR BİRLİKTE OYUN OYNAYACAK

Keçiören Belediyesi, Engelsiz Park Projesi ile de engelli çocukların hayatlarını kolaylaştıracak çözümler getiriyor. Proje, engelli çocukların diğer çocuklarla aynı haklara sahip olduğunu hissetmelerini sağlamayı amaçlıyor. Özel eğitime muhtaç çocukların eğitiminde, dünyayı algılamalarında, problem çözme yeteneklerinin gelişmesinde, deneyim ve becerilerinin artmasında rol oynayacak park projesi, bu yıl tamamlanacak. Engelli ve engeli olmayan çocukların birlikte oyun oynamalarına ve çocukların psikomotor becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak park, engelli çocukların diğer çocuklarla birlikte hayal gücünü geliştirmelerine de imkan tanıyacak. Keçiören Belediyesi, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için binalarda asansör ve bina girişlerinde engelli rampalarını zorunlu kıldı. Belediye, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ile örnek bir projeye imza atarak “Özel Eğitim Sınıflarının Standardizasyonu” kapsamında Hacı Mustafa Tarman İlköğretim Okulu’nda özel bir sınıf dizayn etti. Keçiören Belediye Meclisi’nde bulunan görme engelli üyesini de unutmayan yetkililer, mecliste alınan yazılı kararlar ve evrakları da Braille Alfabesi’ne uygun hale getirdi.

BAŞKAN AK: ENGELSİZ BİR KEÇİÖREN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Engelli vatandaşlara yönelik her alanda farklı projeleri hayata geçiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da kartvizitini engelli vatandaşlara uygun hale getirdi. Başkan Ak’ın vatandaşların kendisine rahatça ulaşması için hazırlattığı kartvizitinin arkasında Braille Alfabesi bulunuyor. Mustafa Ak, “Sosyal belediyecilik anlayışımızla engelli vatandaşlarımıza her alanda yardımcı oluyoruz. Engellilerin diğer bireylerle aynı şartlara sahip olmaları için bugüne kadar farklı projeleri hayata geçirdik” dedi. Engelli ailelerinin kaynaşmaları ve çocuklarıyla mutlu günler geçirmeleri için periyodik olarak geziler düzenlediklerini aktaran Ak, engelsiz kent meydanı ve engelsiz park gibi projelerini de hayata geçirerek engelsiz bir Keçiören için çalıştıklarını kaydetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın