Bu Okulda Sadelik ve Karşıtlık Bir Arada

300'den fazla okulun yenilenmesi hedeflenen yurt çapındaki programın bir parçası olarak yenilenen Braamcamp Freire Lisesi Lizbon'un tarihi bölgesinde yer alıyor.

2007’den bu yana gerçekleşen bu program ile mevcut yapıların okul saatleri dışında diğer aktivitelerle birleştirilmesi hedefleniyor.

Politik ve ekonomik boyuta sahip olan bu program tartışmalı görülse de, mimarların öğrenmeye yönelik “doğru tasarım”ın önemini ve ortaya çıkan ürünün öğrencileri nasıl etkileyeceğini keşfetmelerini sağlıyor. CVDB Arquitectos, dinamik bir mimari yaratarak, kontrastlar oluşturulmuş ve mekanın birimlerine dağıtılmış. Sınıflar ve yönetim birimlerinin iç mekanları ve binanın cepheleri enerjik renklerin zıtlığından oluşan mat malzemelerle karakterize edilmiş.

“Learning Street” (Eğitim Sokağı) olarak ifade edilen konsept ile mimarlar Braamcamp Freire’nin mevcut bloklarını bağlayarak orta derecede bir yapı oluşturmuşlar. CVDB Arquitectos konsepti, binanın iki katını çevreleyen yollar olarak tanımlıyor. Bu şekilde oluşan “sokak” kavramı farklı öğrenim birimleri arasında bağlantı sağlıyor. Dışarıda ise, spor sahaları ve dinlenme alanlarını birbirine bağlayan “Learning Square”in (Eğitim Meydanı) yaratılması ile konseptin devamı sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın