‘Manzaramı kapattın’ diyeni otele bekliyor

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar, Emre Arolat Architects tarafından tasarlanan Le Meridien projesi üzerine yazıyor.

Starwood Oteller Grubu Türkiye Bölge Direktörü ve Le Meridien İstanbul Etiler Genel Müdürü Sabine Dorn Ağlagül, başında bulunduğu oteli anlatmaya başlamadan önce Funda Özkan ve Şelale Kadak’la birlikte 2005 yılı ekim ayını anımsadık:

– Ömer Sabancı’nın başkanlığı döneminde Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) AB’ye dönük lobi çalışmaları kapsamında Brüksel, Berlin ve Paris turuna katılmıştık. Paris’te Le Meridien’de konaklamıştık. Otel tam anlamıyla dökülüyordu. Yatarken yastığa gömleklerimizi sarmak zorunda kalmıştık.

Sabine Dorn Ağlagül, Air France Grubu’nun kurduğu Le Meridien zincirinin 2005 yılında Starwood Hotels&Resorts Grubu tarafından satın alındığını vurguladı:

– Starwood Grubu, Le Meridien’in konseptini tümüyle yeniledi. Zincirdeki otellere özel sanat programları hakim oldu. Le Meridien İstanbul Etiler, 2005’te Paris’te yaşadığınız kötü deneyimi unutturmaya aday.

Ünlü mimar Emre Arolat’ın tasarladığı, Makyol İnşaat’ın 160 milyon dolar yatırımla tamamladığı otelin konumuna dikkat çekti:

– Otelimiz İstanbul’un en seçkin semtlerinde birinde yer alıyor. Daha da önemlisi, iki kıtaya dönük panoramik manzaraya sahip bulunuyor.

Otelin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Avrupa yakasındaki girişine çok yakın noktada yükselmesinin eleştirilere neden olduğunu anımsattık:

– Özellikle Etiler’deki komşuları-mızdan, “Manzaramızı kapattınız” şikayetleri alıyoruz. Bize bu eleştiriyi yönelten komşularımızı otelimizde zaman geçirmeye bekliyoruz. Komşularımıza indirimli hizmet sunuyoruz.

Otelin İstanbul için yeni çağdaş simgelerden biri olduğunu savundu:

– Bizim müşterimiz sadece tarihi yarımadada dolaşıp, Kapalıçarşı’dan alışveriş yapan turistler değil. Daha çok iş buluşmaları için İstanbul’a gelen işadamları ve alışveriş için İstinye Park, Kanyon, Akmerkez gibi mekanları tercih eden misafirlerden oluşuyor.

O sırada masamıza La Torre Restoran’ın şef aşçısı geldi:

– Bolu Mengen’liyim. Aşçılık Anadolu Meslek Lisesi mezunuyum. 12 yıl yurtdışında çalıştım. En son Çin’de Intercontinental Grubu’ndaydım. Le Meridien İstanbul Etiler beni orada buldu. Teklifi alınca ülkeme döndüm.

Sabine Dorn Ağlagül ve otelin Satış-Pazarlama Direktörü Aslı Borakan Eryöner, restoranın iddiasını ortaya koydu:
– La Torre, klasik otel restoranı gibi değil. İstanbul’un iddialı mekanlarından biri olmaya aday.

Ağlagül, İstanbul’daki otellerin ortalama doluluğunun yüzde 70’in biraz üzerinde olduğunu kaydetti:
– Biz de bu ortalamayı hedefliyoruz.

Sonra Starwood Grubu’nun Türkiye’deki mevcut otellerini sıraladı:
– Starwood Hotels&Resorts şu anda Türkiye genelinde, dört tanesi İstanbul’da olmak üzere Le Méridien İstanbul Etiler, W Hotel, Sheraton Maslak, Sheraton İstanbul Ataköy, Sheraton Ankara, Sheraton Çeşme ve The Lugal Luxury Collection ile hizmet veriyor.

Sheraton Adana, Sheraton Bursa ve Aloft Bursa’nın yakında hizmete gireceğini vurguladı:
– Starwood Grubu’ndaki 9 otel markasının 5’i şu anda Türkiye’de var. Tamamının burada olmasını istiyoruz. Ayrıca, otel sayımızın önümüzdeki 5 yılda 15’e çıkmasını bekliyoruz. Benim hayalim sayının 20’yi bulması. 15 Mart’ta açılacak Aloft Bursa, bu markanın Türkiye’deki ilk oteli olacak. Sheraton Bursa da Haziran 2013’te açılacak.

Le Meridien, “Manzaramı kapattın” diyen Etiler’deki komşularını ağırlayarak kazanmaya çalışırken, Starwood Grubu, Taksim başta olmak üzere istanbul’da kendine yeni noktalar arıyor.

Dünyaca ünlü otel markalarının girdiği yarış, İstanbul’a gelen turisti artıracak gibi görünüyor.

Kısmetimde varmış Türkiye’ye döndüm

Daha önce Adana Hiltonsa ve Mersin Hiltonsa’da görev yapan Sabine Dorn Ağlagül, Le Meridien İstanbul Etiler’in başına geçerek Türkiye’ye dönmekten memnun:

– Kısmetimde varmış, Türkiye’ye döndüm. Eşim de Türk. Bilişim sektöründe çalışıyor.
Starwood’daki konumuna değindi:

– Starwood Grubu’nun ilk Türkiye Bölge Direktörü ben oldum. Benim böyle bir göreve de atanmam, Starwood’un Türkiye’ye verdiği önemi de gösteriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın