Ahşap köy camisi ilçe merkezine taşınacak

Kastamonu Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, ilçeye bağlı Çakırlar köyünde 1948 yılında yapılan ve şuan atıl vaziyette bulunan ahşap camide incelemelerde bulundu.

Tamamı ahşap olan 64 yıllık camide incelemelerde bulunan Şahin, köy muhtarı ile de görüşerek caminin durumu hakkında bilgi aldı. Şahin, imam hatip Abdullah Erçelebi ve Oğuzhan Küçükcivriz’in de bulunduğu incelemelerde mutabakat sağlanması halinde buradaki caminin Üç Olukları Sosyal Tesisleri’ne nakledilmesinin planlandığını dile getirdi. Ahşap malzeme kullanılarak yapılan caminin bakıma ihtiyacı olduğu da belirtilirken, bölge mimarisini temsil eden Çakırlar Köyü Camii’nin, burada çürümeye bırakılmaması gerektiği belirtildi.

Başkan Kazım Şahin, “Caminin genel durumu iyi fakat bakımdan geçmesi gerektiği açık. Caminin ibadete yeniden açılması bir yerde tarihimize de olan saygıyı yansıtmaktadır. Muhtarla da yapmış olduğumuz görüşmelerde buradaki caminin Üç Olukları mesire alanına taşıma planımız olduğunu aktardık. Mutabakat kurulması halinde camimizin bakımını yaparak naklini gerçekleştirecek ve burada çürümeye terk etmemiş olacağız. Umarım köy halkı da bu durumu anlayışla karşılayacak ve Çakırlar köyünün hediyesi olan camimizde de vatandaşlarımız ibadet edecek.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın