Hizmet Binası Proje Yarışması’nda Sona Doğru

Manisa Belediyesi'nin Belediye Hizmet Binası ve Kapalı Pazaryeri ile ilgili olarak başlattığı proje yarışmasına katılan 116 proje üzerinde yapılan çalışma sonucu elemeler yapılarak, yarışmanın ikinci etabına geçildi.

İkinci etaba geçen 10 adet proje üzerinde çalışan jüri üyeleri, 5 ödül ve 5 mansiyonun yanı sıra 1 uygulama projesini seçmek için yoğun çaba sarf ediyor. Manisa Belediyesi Fuar Merkezi’nde Manisa Belediyesi Hizmet Binası ve Kapalı Pazaryeri Proje Yarışması’nın ikinci etabı üzerinde çalışan jüri üyeleri, uygulama projesini belirlemek amacıyla yoğun çaba gösteriyor. Proje yarışmasının jüri başkanlığını yürüten İTÜ Mimarlık Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Özcan Uygur, Manisa Belediyesi’nin bu tür önemli bir yarışmayı düzenlemesinden mimarlar olarak büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bizler mimarlar olarak ülkemize en güzel eserleri kazandırmak amacıyla çalışıyoruz. Manisa Belediyesi de bu proje yarışmasıyla biz mimarlara güzel bir fırsat oluşturdu. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bize başvuruları yapılan 116 projeden 10’u ikinci etaba kaldı. Umarım bu 10 proje içerisinden Manisa’ya en güzel eseri kazandırırız” dedi. 

İlk 10 Proje Belirlendi 
Yarışmanın proje danışmanlığı görevini de yürüten Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil de, Manisa Belediyesi Hizmet Binası ve Kapalı Pazaryeri proje yarışmasının oldukça faydalı olduğunu, jüri heyeti olarak kendilerinin projeleri seçmekte zorlandıklarını söyledi. Yarışmanın ikinci etap çalışmalarını yürüttüklerini belirten Açıkdil, “Birinci etapta 116 projenin değerlendirmesini yapmıştık. Yapılan elemeler sonucunda 10 proje, ikinci etaba geçmeye hak kazandı. Bunlardan beşi ödül, beşi de mansiyona layık görülecek ve bir tanesi de aynı zamanda uygulama projesi seçilecek. Umarım bu yarışma sonucunda Manisa’mıza güzel ve yakışır bir Belediye hizmet binası kazandıracağız” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın