TED Koleji Trabzon’da

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TED Koleji'nin Trabzon Şubesi'nin kurucusu Kurulu Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED proje mimarı Lale Özgenel, işadamı Bekir Bülbüloğlu ile Niyazi Aktaş, TED Yönetim Mimar Gürol Ustaoğlu'nu makamında kabul etti.

İşadamı Bekir Bülbüloğlu ile Niyazi Aktaş ortaklığında yapılmakta olan Trabzon TED koleji inşaatı ve yatırımı hakkında Vali Dr. Recep Kızılcık’a bilgi verdiler. Kabulde Türkiye’mizin olduğu gibi ilimizin de birinci önceliği olan eğitim alanında yapılacak olan yatırım ve hizmetlere devlet olarak her türlü desteği vereceklerini belirten Vali Kızılcık “Ülkemizin daha gelişmiş, müreffeh seviyelere çıkabilmesi adına eğitim olmazsa olmazımızdır. Eğitim alanında yapılan her türlü yapılan yatırım Trabzon’ un eğitim seviyesini üst noktalara taşıyacaktır. İş adamlarımızı eğitime verecekleri katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

TED Koleji’nin 25. Şubesi Trabzon’da Açılacak

Vali Kızılcık’a okul inşaatı ve projesi hakkında bilgi veren işadamı Bekir Bülbüloğlu “TED Koleji Atatürk köşkünün hemen altındaki Çamoba mevkiinde 11 bin metrekarelik bir alanda kaba inşaatına başladık. İnşaat tamamlandıktan sonra TED Kolejinin Trabzon Şubesi’ni 2014-2015 Eğitim öğretim yılında hizmete açmayı hedefliyoruz. TED yönetimi ile şirketimizin aldığı karar doğrultusunda kreş, anaokulu, ilköğretim , ortaöğretim ve lise eğitimini kapsayan okulumuz toplamda 40 derslikten oluşacak. Öğrenci kapasitesi olarak 1000 öğrenciyi hedefliyoruz. Öğretmenlerimizi sınavla seçeceğimiz okulumuzda yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sunacağız. Okul kadromuz 40 öğretmen toplamda 85 personelden oluşacak.. Amacımız eğitimde iyisinin daha iyisini sunmayı eğitime katkı da bulunmayı sağlamaktır. TED kolejinin ülkemizde 85 yıllık mazisi var. Trabzon’da TED kolejinin 25. şubesini açıyoruz. Okulumuz TED eğitim sistemine bağlı olan iyi ve kaliteli öğrenciler yetiştirip topluma faydalı olmasını diliyoruz. Tahmini bütçemiz 10 milyon dolar civarında. Sözleşmemiz gereği TED yönetiminin istediği bir biçimde binanın şeklinden kullandığımız malzemeye, peyzaj alanına kadar bir farklılığı olsun istedik. Bu yatırımı bu yörenin evladı olduğumuzdan yeni bir iş, yeni bir sayfa olarak düşünüyoruz. Trabzon TED Koleji inşaatı bittikten sonra ülkemiz ve bölgemizdeki diğer şubelerden her yönüyle öne geçecek bir altyapıya sahip olacak.” dedi. Vali Kızılcık, işadamları ve TED yöneticilerinden oluşan heyete eğitime sundukları katkılardan dolayı plaket takdim etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın