Bu Otellerde Nerede Uyuduğunuzu Bilemeyeceksiniz

Seyahatleriniz sırasında farklı bir deneyim yaşama imkanı sunan sıradışı otel tasarımlarından bazılarını sizler için derledik.

Baloncuğun İçerisinde Uyumak

“Attrap Reves Bubble Hotel” konuklarına, doğayla bütünleşme olanağı tanıyan, şeffaf bir baloncuğun içerisinde uyuma imkanı sunuyor.

Eğer çadırda uyumanın konforsuz olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. 4 metre çapındaki şeffaf baloncuklar, çift kişilik bir yatak, gökyüzünü izlemek için bir teleskop ve bitişiğindeki banyosu ile size bir çadırda bulabileceğiniz maksimum konforu sunuyor. Fransa’nın farklı bölgelerindeki açık alanlarda hizmet veren otelin odaları yıl boyu kullanıma açık.

Eğer doğaya olabildiğince yakın olmak istiyor, ancak medeniyetin konforundan vazgeçemiyorsanız bu baloncuklarda konaklamak tam size göre.

Hareketli Otel

Eğer Belçika’daki “Sleeping Around Hotel”de uyumak istiyorsanız, yerini bulmak için GPS’e ihtiyacınız olacak, çünkü belirli bir adresi, yol tarifi ya da yerini bulmanıza yardımcı olacak bir tabelası olmayan bu otel sürekli hareket halinde.

6 metre uzunluğundaki 6 adet geri dönüşümlü nakliye konteynerinden oluşan otel, müşterilerine farklı manzara ve deneyimler sunmak adına sürekli yer değiştiriyor. Şu sıralar Antwerp’de nehir kıyısında bulunan 4 odalı otel kısa bir süre içerisinde vinçler yardımıyla özel araçlara yüklenerek bir sonraki konumuna doğru yola çıkacak.

“Pop-up” mağazaların aksine, sürekli altyapı ihtiyaçları ve güvenlik gereksinimleri nedeniyle çok yaygın olarak görmeye alışık olmadığımız “Pop-up” otellerin ilki sayılabilecek “Sleeping Around Hotel”, bu gereksinimlerin üstesinden, sağlam kapıları ile yeterli güvenliği sağlamasının yanında kolay taşımaya olanak tanıyan nakliye konteynerlerini kullanarak gelmiş.

Ekolojik Otel

“RYNTOVT Design” Ukrayna’nın Dniproprtrovsk şehrinde, nehir kenarında kırsal bir vaha yaratmış. Orel Nehri’nin yanında yer alan verimli yeşil arazinin, kapsamlı ekolojik analizinin ardından mimar, yapılan analizler doğrultusunda yapıyı vahşi doğaya en iyi şekilde entegre olabilecek şekilde tasarlamaya ve ekolojik olarak tamamen zararsız malzemeler kullanmaya özen göstermiş.

Tek katlı yapının strüktürü için taş ve ahşap malzeme kullanılmış. Taşıyıcı kolonların bir kısmı işlenmemiş ağaç gövdelerinden yapılmış. Sazdan yapılan çatı örtüsü ve kil kullanılarak yapılmış delikli kabuk ise gerekli izolasyonu doğal yollardan sağlarken, güneş ışığının ölçülü olarak içeri girmesine de olanak sağlamış.

Yapıyı çevreleyen doğal yaşam iç mekandaki organik tasarıma yansımış. Otel taşıyıcı strüktüründen, içerisindeki mobilyalara kadar sürdürülebilir ve yerel malzemeler kullanılarak detaylandırılmış.

Uyku Kutusu

Rus tasarım firması Arch Group tarafından tasarlanan “Sleepbox” isimli portatif uyku odaları ile transit seyahatlerin stres ve zaman kaybı tarihe karışacağa benziyor. Portatif uyku odaları; tren garları, hava alanları, sergi mekanları, alışveriş merkezleri hatta (eğer hava koşulları uygunsa) açık havada bile, özetle kısa süreli dinlenmeye ihtiyaç duyulan her yerde kullanım için ideal. 4 metrekare boyutlarındaki ünite, modüler özelliği ile her yere kolayca kurulabilmeye ve gerektiğinde özelleştirilebilmeye imkan tanıyor.

Her bir oda yatak, katlanabilir masa, dahili alarm, internet bağlantısı, LED aydınlatmaları, kasa, dokunmatik ekranlı televizyon, pencere, otomatik ödeme sistemi, elektrik prizi gibi özellikleri ile evinizdeki konforu sağlıyor ve isteğe göre yatak sayısı ve malzeme özelleştirilebiliyor. İlk prototipi ile Sheremetyevo Havaalanı’nda dikkate değer bir başarı yakalayan uyku odaları, yakın bir zaman diliminde dünyanın dört bir yanındaki transit seyahat noktalarında karşımıza çıkacak gibi duruyor.

Truva Atı Şeklinde Otel

Belçika’da konumlanan butik otel “La Balade des Gnomes Hotel” konuklarına ortaçağ temalı on odası ile farklı bir deneyim yaşama imkanı sunuyor. Durbuy’nin tarihi bölgesindeki bir çiftlikte konumlanan otelin en göze çarpan odalarından birisi ise truva atı şeklindeki süit. Doğal bir yapı malzemesi olan kerpiçten inşa edilen oda, düzensiz duvarlar ve kendinizi peri masallarında gibi hissetmenizi sağlayan mobilyalardan oluşuyor.

Beton Borulardan Otel Odaları

Tepoztlan Meksika’daki “TuboHotel”, mimarlık firması “T3arc” tarafından geri dönüşümlü beton borular kullanılarak tasarlanmış. Otel, bir tarafı kapı ve pencere işlevi görmek üzere camla kaplanan, geri dönüşümlü beton boruların piramit şeklinde yerleştirilmesi ile oluşturulmuş. Son derece yalın ve çevre dostu bir tasarıma sahip olan otel, 3 hafta gibi kısa bir süre içerisinde inşa edilmiş.

Kuzey Işıkları Altında Uyku

Finlandiya’da, Urho Kekkonen Ulusal Parkı’nın yanında, bakir doğanın içinde konumlanan 20 termal cam igloyu bünyesinde barındıran Hotel Kakslauttanen, kutuplarda kuzey ışıklarının en iyi izlenebildiği yerlerden biri olma özelliğine sahip. Işık kirliliğinin olmaması sayesinde gökyüzünde her gece milyonlarca yıldızın tüm parlaklığıyla ortaya çıktığı, seyrek ağaçların arasında yer alan bu bölgeden, kışın en yoğun yaşandığı aylarda kuzey ışıklarının olağanüstü görüntüsünü izlemek mümkün.

Evsiz Deneyimi Sunan Otel

Geçtiğimiz gün haber yaptığımız “Faktum Otel”in hiç odası yok. Geceliği yaklaşık $16 olan bu otel müşterilerini internet sitesi aracılığı ile şehrin tehlikeli ve terk edilmiş bölgelerinde, evsizlerin sığınaklarının bulunduğu yerlere yönlendiriyor ve konaklamanın tadını çıkarmaya davet ediyor.

Otelin, farklı konaklama konseptleri arasında ormanın yanı başında yer alan kasvetli, terk edilmiş bir veranda da ki bir çift banktan, köprü altına, terk edilmiş bir fabrikadan, kışın soğuğunda buz pateni işlevi görebilecek kadar zorlu şartlara sahip eski bir stadyuma birçok seçenek mevcut.

Etiketler

Bir yanıt yazın