Oscarlı Film Mekanları: Django Unchained (Zincirsiz)

Saatler tıkır tıkır işlerken Oscar'a En İyi Film dalından aday olan filmleri ve mekanlarını sizin için yazmaya devam ediyoruz...

Aday filmler:

Bugün sizlere üstad Tarantino’nun şon şaheseri Django Unchained’den bahsedeceğim.

Django Unchained (Zincirsiz)

Son günlerde boş vaktiniz çok mu? O zaman neden 2 saat 45 dakikanızı ayırıp Django Unchained’i izlemiyorsunuz? Tarantino’dan temiz, gıcır gıcır bir Western…

Son iki yıldır Akademi birbirine benzer filmlerin rekabetinden epey keyif alıyor gibi gözüküyor. Zira 2012’de The Help’in açtığı yoldan ırkçılığı eşeleyen ve taaa İç Savaş zamanlarına kadar derine inen 2 film birden bu sene aday. Biri Güneyli Westerni Django Unchained, diğeri ise Lincoln!

Bu 2 film de Obama’nın 2. kez seçilmesini mi kutluyor acaba diye de düşünmeden geçemedim?! Benimkisi de lafın çoğu…

Tarantino bu filmi sinemaskop çekerek türe olan saygısını dile getirmiş. Filmin ilk yarısı çamur içinde geçerken ikinci yarısı Candyland’de ömür törpületiyor. Film Kaliforniya’da Lone Pine’da, Louisiana’da Wallace’da ve Wyoming’de Jackson Hole’da çekilmiş.  

Filmde döneme ait birçok hata olsa da set konusunda aynı şeyleri söylemek imkansız. Set tasarımı Leslie A. Pope daha önce muhteşem projelerde yer almış: After Hours, The Prince of Tides, Carlito’s Way, The Astronaut’s Wife, The Family Man, S1m0ne, Catch Me If You Can, Spider-Man 3 ve The Amazing Spider-Man upuzun bir listede yer alan en tanıdık filmler.

Pope, seti tasarlarken döneme aitliği konusunda şüpheye yer bırakmıyor. Çamurlu sokaklarda insanlar ve hayvanlarla karşılaşırken duvarlardaki süslemelere kadar ince detaylara tanıklık ediyorsunuz.

Filmle ilgili üzücü bir detay ise işindeki ustalığı ile bilinen prodüksiyon tasarımcısı Michael Riva, filmin çekimleri sırasında öldü.

Film artık alıştığımız Tarantino şaheserlerinin fazla uzatılmış diyaloglarla süslü bir replikası. Yine de oyunculuklar, kostümler ve film müzikleri efsane olmaya aday…

Etiketler

Bir yanıt yazın