Galata’ya altı otel bir müze

Nar Turizm, bölgede açacağı 6 yeni butik otel dışında semtin tarihini fotoğraflarla anlatacak bir müze kurmaya da hazırlanıyor.

Son yıllarda popülaritesi artan ve turistlerin uğrak noktası haline gelen Galata, değişen yüzüyle yatırımcıların radarında. Bundan 8-10 sene önce haraç mezat satılan bölgedeki eski binalar artık ‘kıymetli’. Otel yatırımcıları, kafe ve restoran zincirleri de bölgede uygun yer bulmak için fırsat kolluyor. Bir de semtteki değişimi erken fark eden, risk alıp geleceğe yatırım yapanlar var. İşte Nar Turizm’in sahipleri bu ‘erkenci’ yatırımcılardan. Nar Turizm bundan 1.5 yıl önce kurulmuş ancak şirket sahiplerinin, ‘zamanı gelir’ diyerek, Galata’daki eski binaları satın almaya başlaması çok daha eskiye dayanıyor.

Eski Binaları Alıyoruz

Nar Turizm’in sahipleri, Japon Toshiba’nın Türkiye distribütörü TNB A.Ş. ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren Has Yapı. Grubun faaliyette olan 4 butik otelinden 3’ü Galata’da, biri de Sirkeci’de. Nar Turizm’in genel müdürü Murat Kutlu, sırada açılacak 8 otel daha olduğunu, bu otellerinin 6’sının da Galata’da bulunduğunu söylüyor. Kutlu, ‘Açılacak oteller de mevcutlar gibi tarihi ya da oldukça eski binalar. Biz bu eski binaları alıp restore ediyoruz’ diye anlatıyor.

Müze bizi otelden daha çok heyecanlandırıyor

Kış sezonunda daha çok yerli misafir ağırladıklarını anlatan Kutlu, ‘İstanbul’da yaşayıp, bu bölgeyi merak edenler çok geliyor. Uzak bir semtte oturanlar geliyor, gününü burada geçirip gece otelde kalıyor. Biz de Galata turları düzenliyoruz. Turda konuklarımıza Galata’nın geçmişini, tarihi yapılarını anlatıyoruz’ diyor. Yakında bu turun duraklarına Galata Müzesi’nin de ekleneceğini vurgulayan Kutlu, ‘Mevlevihane’nin yanında bir müze projemiz var. Burada Galata’nın bugüne nasıl geldiğini fotoğraflarla, objelerle anlatacağız. Gerekli yerlere başvurulalı yaptık. Yakın bir zamanda müzeyi açacağız. Açıkçası bu proje bizi otellerden daha çok heyecanlandırıyor’ diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın