Tarkett, Circular Economy 100’e katıldı

Yenilikçi zemin kaplamaları ve spor yüzey çözümleri sunan Tarkett, Ellen MacArthur Vakfı tarafından 8 Şubat 2013 tarihinde başlatılan "Döngüsel Ekonomi 100" programına katılan ilk şirketlerden birisi oldu.

Bu programın hedefi, malzemelerin döngüsel olarak yeniden kullanılmasını ve dünya kaynaklarının korunmasını amaçlayan döngüsel ekonominin gelişmesini destekleyen 100 şirketten oluşan bir ağ oluşturmak.

Tarkett Group CEO’su Michel Giannuzzi “Tarkett, sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası olarak, eko-yenilik konusuyla birkaç yıldır yakından ilgileniyor. Amacımız, kullanım ömrü sonunda ya tekrar kendi üretimimizde ya da diğer sektörlerde yeniden kullanılabilecek ürünler geliştirmek. Bunun için 1957 yılından beri öncülük ettiğimiz geri dönüşüm konusundaki deneyimlerimizden faydalanıyoruz. Bu programa dâhil olarak, en başarılı uygulamalar konusunda fikir alışverişi yapabilecek, sürdürülebilir ve sorumlu bir ekonomik model geliştirme yolunda ilerlemeye devam edebileceğiz.” diye açıklıyor.

2011 yılında Tarkett, özellikle sağlığı ve çevreyi daha iyi koruyan malzemelerle ekolojik yapıyı destekleyen Cradle-to-Cradle yaklaşımını benimsedi. Ürün formülasyonu ve üretim sürecinin iyileştirilmesi konularında yapılan yoğun çalışmalar sayesinde, Tarkett ürün yaşam döngüsünün her adımında önemli sonuçlar elde etti:

Eko-konsept

– Üç ürün serisi Cradle-to-Cradle sertifikasına hak kazandı.

– Çoğu PVC malzemeleri, önemli miktarda geri dönüştürülmüş malzemeden üretilmektedir ve %100 geri dönüştürülebilir.

Üretim

– Özellikle üretim tesislerinin yarısına kurulmuş olan kapalı döngü su devreleri sayesinde, 2010 – 2012 yılları arasında su tüketimi  %24 oranında azalmıştır.

– Bazı tesislerde biyo-kütle kullanan enerji üretim sistemlerinin uygulamaya konmasını içeren endüstriyel gelişmeler sayesinde, 2010 – 2012 yılları arasında enerji tüketimi %5 oranında azalmıştır. Örneğin; ahşap üretim tesislerimizin dörtte üçü kendi elektrik enerjisini üretmek için talaş kullanmaktadırlar.

– 2010 – 2012 yılları arasında, atık hacmi2 yaklaşık %20 oranında azalmıştır.

Kullanım

– 2011’den beri, vinil zemin kaplamaları ürün yelpazesinin bir kısmının Uçucu Organik Bileşen (VOC) emisyon düzeyleri Avrupa yönetmelikleri tarafından belirlenenden on kat daha düşük düzeyde olup3 iç mekan hava kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olmaktadır.

Geri dönüşüm

– Fransa ve İsveç (ReUse – Yeniden Kullanım programı) ile, ABD’de (ReStart-Yeniden Başlatma ve Infinity-Sonsuzluk Girişimleri), döşeme sonrası ve tüketici tarafından elden çıkarılmış ürünlerin toplanma ve geri dönüşüm döngüsü kurulmuştur.

Etiketler

Bir yanıt yazın