Güçlü Modernizm Örneği AKM, Bütün Tarihiyle Şimdi Başkentte

21 Eylül 2012 – 6 Ocak 2013 tarihleri arasında SALT Galata'da ilgiyle ziyaret edilen “Modernin İcrası: Atatürk Kültür Merkezi, 1946 – 1977” sergisi 24 Ocak günü Türk Serbest Mimarlar Derneği Mimarlık Merkezi'nde ziyarete açıldı.

SALT tarafından, Kalebodur desteği, TSMD ve Tabanlıoğlu Mimarlık katkılarıyla Ankara’da gerçekleşecek sergi, AKM’nin mimarisi ve yapımına dair bir kavrayış sunabilmek üzere kilit arşiv belgelerine odaklanarak, binanın zorlu ve incelikli tasarım ve yapım süreçlerini ortaya çıkarıyor.

Kalebodur tarafından özel olarak ürettirilen, binanın mimarisinin bütün detaylarıyla okunabildiği AKM maketi, sergi mekanının girişinde bütün mimari nitelikleriyle ziyaretçileri karşılıyor.

Salt Galata’da panel ve workshoplarla desteklenen, farklı sektörden ziyaretçiler tarafından da fazlasıyla ilgi gören sergi, Ankara’da da panellerle desteklenmeye devam edecek. Sergi küratörleri Pelin Derviş ve Gökhan Karakuş, Ankara’da da oldukça ziyaretçi toplayacağını düşündükleri sergiyi, yurtdışında aynı dönemde modern mimari anlayışla yapılmış kamusal alandaki sanata yönelik bir çaba olarak önemli bulduklarını ve dolayısıyla yurtdışında da ilgi çekebileceğini dile getirdiler.

AKM’nin mimarlık tarihindeki yerini vurgulayan sergi, TSMD Mimarlık Merkezi’nde 24 Ocak – 23 Şubat tarihleri arasında ziyaretçileri bekliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın