Sirkeci’den Halkalı’ya artık metro gidecek

Sirkeci'den Halkalı'ya trenler 18 martta son kez kalkacak. Marmaray projesi nedeniyle kapatılacak banliyö hatları modernize edilerek metro standardına yükseltilecek. Hatta seyahat eden 80 bin yolcu ise İETT tarafından alternatif yollarla taşınacak.

İstanbul’da, özellikle Anadolu-Avrupa yakası geçişlerinde trafiğe büyük rahatlık getirmesi beklenen Marmaray’da sona yaklaşılıyor. 29 Ekim’de tamamlanması planlanan projeye dahil olan Sirkeci-Halkalı tren hattının kapatılıyor. İstanbul’un ulaşım sorununa getirilen çözümler arasında Marmaray’ın özel bir yeri bulunuyor. Yatırımlardan sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı başkanlığında bir araya gelen İstanbul İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, tren hattının 19 Mart’ta kapatılarak Marmaray projesini yürüten yüklenici firmaya teslim edilmesine karar verildi. İETT ise bu hatta seyahat eden 80 bin yolcunun taşınması için alternatif çalışmalarına devam ediyor.

Hat Sayısı 3’e Çıkacak

Marmaray Projesi’nin 66 kilometrelik en uzun kısmını oluşturan Halkalı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme arasındaki mevcut banliyö hatları modernize edilerek metro standardına yükseltilecek. Çalışma kapsamında mevcut banliyö hatları iyileştirilecek ve yüzeysel metroya dönüştürülecek. Toplam 37 istasyon yenilenerek modern istasyonlar haline getirilecek.

Mevcutta 2 olan hat sayısı 3’e çıkarılacak. İstasyonlar arası ortalama mesafe 1-1,5 km olarak planlanıyor.

İETT Önlemlerini Alıyor

Günde 80 bin kişinin seyahat ettiği Sirkeci-Halkalı tren hattı için alternatif çalışmalarına başladı. İETT ile TCDD arasında görüşmelerin devam ettiği ve İETT’nin yolcular için alternatif taşıma için detaylı bir proje üzerinde çalıştığı belirtildi. Marmaray projesi kapsamında kapatılacak olan Gebze – Söğütlüçeşme hattı için de, yolcuların Kadıköy-Kartal metro hattınadikey otobüs seferleri konarak bu hatta seyahat eden yolcuların mağdur edilmeyeceği kaydediliyor.

Habere buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın