Renk Farkı Almıyoruz!

Kale Trendler'in 16 Ocak'taki konuğu 'Renk Farkı Almıyoruz!' isimli sunumuyla Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık kurucu ortağı Kerem Erginoğlu idi.

Genellikle iç mekan projelerinde renk kullanmayı sevdiklerini belirten Kerem Erginoğlu, her firmanın kimliğine göre farklı renkler kullanıldığını hatta şehirlerin de kendilerine özgü renkleri olduğunu söyledi. Bodrum’dan örnek verirken, önceleri malzemeler yakın çevreden elde edildiği için az ve kendine özgü renkleri olduğunu, şimdi ise farklı malzemelere ulaşımın çok kolay oluşunun bu durumu değiştirdiğini söyledi.

Her projeye başlarken mekanı boş bir tual gibi algıladıklarını ve kendi paletlerini oluşturduklarını anlatan Erginoğlu, seçilen renklerin ışığa göre değişiklik göstermesinin önemli olduğunu belirtti.

Mekanda özellikle renkli ışık kullanırken dozunun iyi ayarlanması gerektiğini de vurguladı. Ofis olarak genelde firmaların renklerinden yola çıktıklarını, mekanda doğal malzeme kullanılmışsa, bunları olduğu gibi bırakmayı tercih ettiklerini belirtti. Doğallığın önemli bir trend olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha sonra son dönem iç mekan projelerinden örnekler veren Erginoğlu, özellikle yemeksepeti.com ve sahibinden.com firmalarının ofislerinin tasarım süreçlerinden bahsetti. Tasarıma başlarken, firmaların karakteristik özelliklerini incelediklerini, çalışan kitleye, firmanın ne tür iş yaptığına önem verdiklerini örnekler üzerinden anlattı. Daha sonra iki projenin de tüm tasarım süreci ve anlayışından, çarpıcı noktalarından, kullanılan renklerin çıkış noktalarından bahsetti. Her iki proje de genç ve dinamik çalışan kadrosuna sahip olduğu için çarpıcı renkler, malzemeler kullanılmış ve oldukça yaratıcı fikirlerle kullanıcı odaklı ve eğlenceli mekanlar oluşturulmuş.

Projeleri incelemek isterseniz;

http://www.arkiv.com.tr/proje/sahibindencom/1619

http://www.arkiv.com.tr/proje/yemeksepeti-kampus-binasi/684

Etiketler

Bir yanıt yazın