“Enerjinizle daha çok iş yapmak için doğru çözümleri seçin!”

Schneider Electric, İstanbul Swissotel’de gerçekleştirdiği MIX 2012 Buluşması’nda Bilgi Teknolojileri’ndeki ürün, hizmet ve çözümlerini müşterilerine tanıttı.

Enerjinin çok değerli olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Özellikle, 80’li yılların ortalarında başlayan ve zaman içerisinde hızla gelişen dijital evrim nedeniyle Elektrik Enerji kullanımında önemli artış oldu. Bilgi işleme, kontrol etme ve depolamanın dijital-elektriksel ortamda çok daha verimli ve kolay bir şekilde yapılabilmesini sağlayan dijital dünya, artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Makro bazda ise bir otomobilin işini yapabilmesi için akaryakıta nasıl bir bağımlılığı varsa, günümüz pazar ve ekonomisi de elektrik enerjisine aynı ölçüde bağımlı. Bu derece önemli hale gelen elektrik enerjisinin dağıtımı, depolama, koruma ve kontrolü uygulamalarında ister bireysel olsun isterse kurumsal olsun önemli sorumluluklar söz konusu…

Konunun bu derece önem kazandığı bir dönemde Schneider Electric de Bilgi Teknolojileri’ndeki servis ve çözümlerini tanıtmak üzere MIX 2012 Buluşması’nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Schneider Electric IT İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Filiz Gökler, 2050 yılında dünyanın enerji talebinin iki kat artmasına karşılık karbondioksit emisyonunun da yarı yarıya düşürülmesi zorunluluğu olduğuna dikkati çekti. Şirketlerde yeşil enerji kullanımının artık zorunlu hale geldiğini belirten Gökler, “Bir şirkette en fazla enerji harcayan yerlerin başında veri merkezleri geliyor. Bu nedenle veri merkezlerinin çok planlı bir şekilde kurulması ve bunun kendini 20 yılda amorti edecek bir verimlilik yatırımı olarak görülmesi gerekiyor” dedi.

Gökler’in açılış konuşmasının ardından Enerji Verimliliği Müdürü Cihan Karamık ‘Schneider Electric ve Enerji Verimliliği’, IT İş Birimi Proje Müdürü Umut Koçak ise ‘IT ürün, servis ve çözümleri’ hakkında bilgilendirme yaptı. Sunumda, yoğun enerji harcayan veri merkezlerinin en büyük sorunları olarak güç ve soğutmanın öne çıktığı belirtilerek, bu sorunlara yönelik Schneider Electric çözümleri ve önerileri aktarıldı.

Güvenilir, ölçeklenebilir ve verimli elektrik çözümleri sunan Schneider Electric’in bu başarısını kapsamlı yaklaşımlarına borçlu olduğunu vurgulayan konuşmacılar, bu yaklaşımda stratejinin belirlenmesi, satın alma, kontrol, optimizasyon ve performans değerlendirmesi döngüsünün sürekliliğinden yararlanıldığını dile getirdiler.

Eğitim ve bilgilendirme de Schneider Electric’in üzerinde önemle durduğu konulardan biri olarak aktarıldı. Sunumda, mühendisler için bu bağlamda soğutma sistemleri konusunda danışmanlık, tasarım ve mühendislik bilgisi sağlayan internet sayfalarından bahsedilirken; 120’den fazla ülkede, 70.000’den fazla kişiye çeşitli dillerde ulaşan Ücretsiz Enerji Üniversitesi online eğitim projesine de değinildi.

Hastaneler, denizcilik, enerji ve güç merkezleri, ilaç sanayi, su arıtma tesisleri, hava limanları, ulaştırma ve maden gibi çeşitli endüstri ve altyapı uygulamalarına verimli çözümler sunan Schneider Electric’in MIX 2012 sunumu, gerçekleşen baraj projeleri, su artıma tesisleri, hava alanı, sağlık hizmeti ve üniversite veri merkezi gibi örneklerle anlatılan başarı hikâyeleriyle sonlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın