Paris’teki Bir Otelin Cephesine Haussmann Yorumu

Maison Edouard Francois, Triangle d'or için yeni ve güçlü bir imge yaratıyor.

Champs-Elysées ve Avenue Georges V’in kesiştiği yerde bulunan Triangle d’or, gerçek ve taklit Haussmann dönemi yapılar ve 1970’lerden kalma bir yapının da dahil olduğu toplam 7 bina ile, neredeyse bütünlüklü bir yapı adası. Aynı adanın içinde bulunan Le Fouquet’s restoranı ise, Barrière şirketinin en gözde işletmesi. Projenin hedefi, bu ayrışık öğeleri bir araya getiren yeni ve güçlü bir imge oluşturarak Paris’in yeni lüks otelini yaratmak.

Maison Edouard François, hem tarihi hem de gösterişli olan bu hassas çevre için, Moulé-Troué (Kalıplama ve Delme) kavramını yaratmış. Otelin cephesi, etrafındaki Haussmann tipi özgün cephelerden türetilen kalıplar ile, adeta Petra kentinin alçak rölyefleri gibi, kaplanmış.

Ancak cephede oluşturulan Haussmann tarzı çizgilerden tamamen bağımsız bir biçimde, daha çok kat planları ve odaların manzaraları düşünülerek, büyük açıklıklar oluşturulmuş. Bunun yanı sıra otelin avlusu dikey alüminyum dallar ile kaplanmış durumda ve birinci katın terasında bulunan asma bahçe büyüleyici bir manzara sunuyor. Otelin yeni iç mekan tasarımı ise kendinden beklenen bir lükse sahip.

Fouquet’s Barrière Oteli, açıldığından beri Paris’in vazgeçilmez parçalarından biri haline geldi.

Etiketler

Bir yanıt yazın