Bisikletliler Ayakta, Metroda Eylem Var!

"Sokak Orkestrası" ve "Kendini Bilir Bir Grup Bisikletli" grupları tarafından ortaklaşa organize edilen etkinlikle İZBAN A.Ş. ve İzmir Metro A.Ş.'nin metrolardaki bisiklet yasağı uygulaması protesto edildi.

Bisiklet ulaşımının, kullanımının yaygınlaştırılması, bisikletliler için erişimin kolaylaştırılması gerektiğini söylerken İzmir Metro A.Ş. adeta “çılgın” bir uygulamaya imza attı.

İzmir metrosunun web sitesinde sıralanan metro kurallarına göre “İstasyonlara bisiklet sokulması yasaktır. Bisiklet kullanıcıları istasyon girişlerinde bulunan bisiklet parklarından yararlanabilir.” Daha önce de İzmirli bisikletliler tarafından bu yasak protesto edilirken bu sefer İzmir metrolarında daha yaratıcı bir eylem ortaya çıktı. Konak meydanında şarkılar söylenerek başlayan bisiklet yasağı protestosu, Konak metro istasyonunda vatandaşların alkışları eşliğinde devam etti.

Etiketler

2 yorum

  • oruc-kenan-yildirim says:

    Araba hükümdarlığınin son bulması için, bisiklet ve yaya ulaşımının yaygınla;ması için yapılan her protesto gösteri ve eylemi gönülden destekliyorum! Bu eylemlerin çapının genişlemesi ve bisiklet kullanımı yaygınlaşmasına yönelik tüm Türkiye’de eylem yapılmasını öneriyorum. Araba terörden daha çok ölüm ve sakatlanmaya yol açıyor. Sakat bırakmasa bile solunum sistemimizi mahvettiği için kanserede davetiye çıkarıyor.

Bir yanıt yazın