Milet Antik Kenti, denizle buluşacak

Didim'de bulunan Milet Antik Kenti'ne denizden tekneyle gidilebilmesi amacıyla proje başlatıldı.

”Milet’in Denizle Buluşması” projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı D-Marin Didim Marina’da yapıldı.

Toplantıda projeyi açıklayan Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, Büyük Menderes’in bir kolunun uzandığı Milet Antik Kenti’nden nehrin denize döküldüğü yer olan su yolunun ıslah edilmesini içeren projenin Aydın Valisi Kerem Al tarafından da desteklendiğini ifade etti.

Büyük Menderes’in denize döküldüğü dalyandan Milet’e 1 saat 45 dakikada varılabildiğini, Milet’e 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde teknelerin demirlenebildiğini anlatan Bankoğlu, Altınkum’dan Milet’e yapılacak tekne yolculuğunun ise yaklaşık 3 saat süreceğini ifade etti.

Bankoğlu, proje kapsamında DSİ tarafından kanal temizliği yapılmasının gerektiğini, bu konuda gelecek yıl harekete geçilmesini umduklarını, projenin ikinci etabında da su yolunu Bafa Gölü’yle birleştirmek istediklerini kaydetti.

Projenin Didim turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Bankoğlu, Türkiye’yi ziyaret eden turistler için de güzel bir alternatif sunulmuş olacağına dikkati çekti.

Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ise bugüne kadar tarih turizminde sadece Apollon Tapınağı’nı kullandıklarını, Milet Antik Kenti’nin denizle buluşmasıyla ilçeye olan ilginin artacağını söyledi.

Şentürk, bölgenin doğal zenginliğinin de korunması gerektiğini belirterek projenin ikinci etabı olan Bafa Gölü bağlantısıyla Myos ve Heraklia antik kentlerine de ziyaretçilerin tekneyle gelmesinin mümkün olabileceğini ifade etti.

Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Yavuz ise Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunulması halinde proje giderlerinin yüzde 70’inin ajans, kalanının da İl Özel İdaresi tarafından karşılanabileceğini belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın