Baktığımız Her Yer Seni Hatırlatıyor: Peter Parker

Geçen hafta ölümüne en çok üzüldüğümüz kişilerden birisi de Peter Parker oldu. "Ultimate Comics Spider Man"in 160. sayısında Örümcek Adam, Mary Jane'in kollarında hayata gözlerini yumdu.

Çizgi roman serisi 2000’den bu yana yayınlanıyordu. Peter Parker’ın hayatıyla ilgili önemli detaylardan biri ise Queens’te yaşamasıydı. Rahmetli’nin ardından Sam Raimi’nin yönettiği filmde de olsa zaman geçirdiği yerlere şöyle bir göz atmak istedik…

May Hala’nın Evi, Forest Hills’teki 69. Sokak, Queens

May Hala ve Ben Amcası ile birlikte Peter Parker’ın yaşadığı ev Forest Hills’te Queens’in merkezinde bulunuyor. Queens Bulvarı’nda yer alan 44. Sokak boyunca, okul otobüsü için koşardı.
 

Peter Parker Okul Otobüsü için Koşuyor: 44. Sokak, Queens, Woodside

Parker New York’ta Eğitim Gezisi için Columbia Üniversitesi’ne Gitmişti


Ayrıca Norman Osborn’un Genç Harry’yi arabayla bıraktığı Low Memorial Kütüphanesi’nin yakınlarında bulunuyor.
 

Parker’ın Kaderini Belirleyen Örümceğin En Ünlü Isırışının Gerçekleştiği Mekan


Los Angeles County Doğa Tarihi Müzesi, Los Angeles’ın merkezindeki 900 Exposition Boulevard’da bulunuyor. Ayrıca Los Angeles’ın merkezinde yer alan bina, Brian de Palma’nın Bonfire of the Vanities filminde gözüken New York ve aynı zamanda Spawn’da da görülüyor.
 

Ben Amca’nın Peter’a Artık Sorumluluk Alması Hakkında Nutuk Attığı Yer ise New York Halk Kütüphanesi, 5. Cadde


Amcası tam da kütüphanenin önünde Parker’a büyük güçlere sahip olmanın bedelinin büyük sorumlulukları da beraberinde getireceğini söylediği yerde Hayalet Avcıları da çekilmişti.
 

Mary Jane’in Çalıştığı Lokanta Olan Moondance Diner, New York’un 6. Cadde’de yer alıyor



Mary Jane, Soho’da Grand Street üzerinde 6. Cadde’de bulunan Moondance Diner’da çalışıyor. ’30’lardan kalma bir lokanta olan Moondance, aynı zamanda sadece Igby Goes Down’un bir mekanı olmakla kalmayıp Martin Scorsese’nin ünlü filmlerinden After Hours’ta Griffin Dunne’ın çılgın bir gece geçirdiği yer. Ancak ne yazık ki New York’taki bu lokanta kapandı ve 2007 yılında Wyoming’de La Barge kasabasına taşındı.

Los Angeles, West Adams’ta Bulunan Farmdale Avenue’daki Dorsey Lisesi, Filmde Midtown Lisesi’nin İç Mekanları Olarak Karşımıza Çıkıyor

Mezuniyet töreni ise Culver City’deki Sony Stüdyoları’nın arazisindeki Thalberg Binası’nın önünde çekildi.

Peter Parker’ın gizli güçlerini keşfettiği yer: Ascan Avenue’da bulunan Austin Street

Queens’e yeniden geri dönersek, Parker gizli güçlerini keşfettikten sonra, Forest Hills’de Ascan Avenue ile Austin Street’in kesiştiği noktada koşuyor.

Norman Osborn’un New York’taki Malikanesinin Dışı, Tudor City, Doğu 40. Sokak, New York


Norman Osborn’un Manhattan’daki gotik malikanesi, hem Tom Hanks’in rol aldığı Ron Howard’s Splash! filminde hem de yine Brian De Palma’nın Scarface’inde kullanılan mekan olma özelliğine sahip.

 

Norman Osborn’un Beverly Hills’teki Greystone Malikanesi


Bu mekan da Los Angeles bulunuyor. Bu sefer Beverly Hills’te 905 Loma Vista Drive’daki Greystone Malikanesi’nin iç mekanları, filmin seti oluyor. Bu saray yavrusu malikane tabii ki de halka açık değil, ama bahçelerine giriş izni mevcut ve ücretsiz! Malikane, yine Ghostbusters başta olmak üzere çok sayıda filmde görüldü, Coen Kardeşler’in The Big Lebowski’sindeki ‘Pasadena” evi, Jack Nicholson’ın The Witches of Eastwick’teki “Massachusetts” evi ve Christopher Nolan’ın The Prestige filmindeki Robert Angier’in eviydi. Ayrıca All Of Me, The Disorderly Orderly, Death Becomes Her, Indecent Proposal ve There Will Be Blood’da da mekan olarak kullanıldı.
 

“Daily Bugle” ofisi, Flatiron Binası,175 5. Cadde, New York

Bu bina Bell Book and Candle’da, Warren Beatty’nin Reds’inde ve 1998 yılındaki Godzilla’da da karşımıza çıkıyor.
 

Örümcek Adam’ın “Manhattan”ın sokaklarında salınması aslında Los Angeles’ın merkezi yakınlarında çekildi. Geniş çekimlerde ise New York’un gerçek Times Meydanı gösterilirken Yeşil Cin’in World Unity geçitine yaptığı ölümcül saldırıların çoğu ise Kaliforniya’daki Downey Rockwell Savunma Fabrikası, Bellflower ve İmparatorluk Yolu’nda kurulmuş setlerde çekildi.

Cin’in hava tramvayı üzerindeki saldırısı çoğunlukla stüdyoda maketlerle yapıldı. Tramvay City Slickers’da ve Sylvester Stallone’un 1981 yılına ait ünlü aksiyon filmi, Nighthawks’ta da görülebiliyor.

Unutulmaz baş aşağı öpücük, “New York Sokağı”, Warner Bros Stüdyoları

Seni ve esprilerini özleyeceğiz Peter…

Etiketler

4 yorum

Bir yanıt yazın