Kaldırılacak

Atatürk Anıtı’nın planda gösterilip gösterilmemesi önemli değil. Planda gösterilmez, onu biliyorum ben. Ben kaldırılacağını iddia ediyorum. Siz anıtın yerine fuar alanı koyarsanız, bu demek ki anıt yok.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kadıköy Belediyesi arasında krize neden olan Atatürk Anıtı’nın, İBB’nin hazırladığı vaziyet planında yerinde durduğu ortaya çıktı. Ancak Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk anıtın bir zaman sonra kaldırılacağı konusunda ısrarlı. Atatürk Anıtı polemiğinin fitilini Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün Twitter hesabında yayınladığı bir görsel ateşledi. Selami Öztürk, Kadıköy Meydanı’na ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı Nazım İmar Planı’nın görselini yayınlayıp, “Meydan projesinde anıtın izi bile yok” diye yazdı.

İBB: Anıt Yıkılmayacak

Oysa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne göre, Kadıköy Meydanı’nın düzenlenmesine ilişkin proje henüz tamamlanmış değil. İBB İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, 1/5000 ölçekli plan görselinde, Atatürk Anıtı’nın teknik olarak gösterilmesinin mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi: “Başkan Selami Öztürk tecrübeli bir belediye başkanı. 1/5000 ölçekli plan ile meydan projesi arasında farkı bilmiyor olamaz. 1/5000 bin ölçekli planda bir milim 5 metredir. Atatürk anıtı binlik planlarda bile gösterilemiyor. Fuar alanı aktivitelerin yapacağı bir alan sadece. Ramazan ayı aktivitelerinde Sultanahmet, Beyazıt, Eyüp’te ve İstanbul’un birçok meydanında bu tür fuarlarda sökülüp takılabilen geçici stantlar kuruluyor. Atatürk Anıtı yıkılmayacak, öyle saçma şey olmaz.

Bu Demek ki Anıt Yok

Selami Öztürk ise Sefer Kocabaş’ın söylediklerine şöyle yanıt veriyor: “Atatürk Anıtı’nın planda gösterilip gösterilmemesi önemli değil. Planda gösterilmez, onu biliyorum ben. Atatürk Anıtı nerede diye soru sormadım. Ben kaldırılacağını iddia ediyorum. Siz anıtın yerine fuar alanı koyarsanız, bu demek ki anıt yok. O kadar boş alan varken fuar alanını niçin Atatürk Anıtı’nın yerine koydunuz. Onun hesabını versinler. 1/5000’lik Haydarpaşa Garı ve Kadıköy Meydanı’nın düzenlenmesi ilişkin planda bu fuar alanını kaldırmadığınız sürece, yarın biri gelir burayı kapatır. Bir başkası gelir anıtı kaldırır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın