İstanbulSMD’nin 10. Yılında Doğan Kuban’a Özel Ödül

Dernek tarafından ilk kez verilen "Mimarlık Mesleğine Katkı" ödülünün sahibi, hem akademik dünyada mimarlık konularının gelişmesine katkı sağlayan, hem de değerli kitapları ve araştırmaları ile mimarlık dünyasının aydınlık yüzü olan Doğan Kuban oldu.

Mimarlık mesleğini ve mesleğin uygulanmasını geliştirmek, toplumda saygınlığını ve etkinliğini artırmak, topluma olan sorumluluk anlayışı ile planlama ve inşaatın niteliğini yükseltmek amacıyla kurulan İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), 10. yılını kutladı. Üyeleri arasında hem mesleğinin duayeni olan efsaneleşmiş isimleri, hem de son yılların ulusal ve uluslararası platformdaki en etkin mimarlarını barındıran İstanbulSMD’nin 10. yıl gecesi, sektörün önde gelen isimlerini buluşturdu.

Yapı Endüstri Merkezi’nde gerçekleşen gecede bir konuşma yapan İstanbulSMD Başkanı Oğuz Öztuzcu, “10 yılda Derneğimiz bugünkü güçlü konumuna gelmiş; kurucularımızın rüyası gerçekleşmiştir” dedi. Öztuzcu geceye katılan İstanbulSMD kurucularına ve derneğin bugüne ulaşmasında katkısı olan destekçilerine özel teşekkürlerini sundu; ayrıca 10. Yıl Gecesi’nin ana sponsoru Kalebodur ile sponsorları Belenco, Erbaylar, Geberit, Hunter Douglas, Kalebodur, Klasis, Koleksiyon, Sera Yapı ve Vitra’ya da teşekkür plaketi verildi.

Gecenin en önemli anı, İstanbulSMD tarafından iki yılda bir verilmesi kararlaştırılan “Mimarlık Mesleğine Katkı” ödülünün ilkinin açıklandığı dakikalar oldu. İstanbulSMD tarafından ilk kez verilen özel ödülün sahibinin mimarlık mesleğine değerli katkıları nedeniyle Prof. Doğan Kuban olduğu açıklandı. Hem akademik dünyada mimarlık konularının gelişmesine katkı sağlayan hem de değerli kitapları ve araştırmaları ile mimarlık dünyasının aydınlık yüzü olan Prof. Doğan Kuban İstanbulSMD özel ödülünün ilk sahibi oldu.

Gecede ayrıca derneğin hayata geçirdiği etkinlikleri ve bu çalışmalara destek veren üyelerin katkılarını anlatan 10. yıl kitabının da lansmanı yapıldı. 

Etiketler

Bir yanıt yazın