Selami Öztürk’ten Cami Açıklaması

CNN Türk'te yayınlanan “Başak Şengül'le Bugün” programına konuk olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Göztepe Parkı'na cami yapılması hakkında alınan kararı değerlendirdi.

“Kadıköylülerin Sakin Olmasını İstiyorum”

Cami yapılması kararı açıklandığından itibaren Kadıköy halkından ciddi tepkiler aldığını söyleyen Öztürk, “şimdilik Kadıköylülerden sakin olmalarını istiyorum” dedi. İBB Başkanı Kadir Topbaş’la da karar hakkında görüştüğünü söyleyen Öztürk, Topbaş’ın kararın değerlendirileceğini söylediğini belirtti.

İBB’nin birimleri arasında iletişimsizlik olduğunu vurgulayan Öztürk, parkın çok yeni ağaçlandırıldığını şimdi ise alana inşaat yapılacağı kararının açıklanmasını tutarsızlık olarak değerlendirdi. Alınan kararın hukuken yanlış olduğuna inandığını söyleyen Öztürk, danıştay kararından önce İBB’nin planda parkı, dini tesis alanından yeşil alana çevirdiğini belirtirken şimdiyse alanda cami yapılması kararının bu değişiklikle çeliştiğini belirtti.

Amaçlarının cami yapımını önlemek değil, inşaata uygun yer bulmak olduğunu söyleyen Öztürk, “üzümü birlikte yiyelim ama bağcıyı dövdürmeyiz” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın