EAA’dan Başak Akkoyunlu Avrupa’nın En İyi 40 Genç Mimarı Arasında

Emre Arolat Architects bünyesinde beş yıldır grup lideri olarak mimarlık yapmakta olan Başak Akkoyunlu, Avrupa'nın 40 yaş altındaki en iyi 40 mimar ve tasarımcılarına verilen "2012 Europe 40 Under 40" ödülünün sahibi oldu.

Genç mimarların proje tasarım ve uygulama süreçlerinde aktif roller almasının önemsendiği bir mimarlık ofisi olan EAA için bu ödül, ofisin aldığı diğer pek çok ödül içinde ayrı bir yer tutuyor. 2010 yılında EAA-Emre Arolat Architects’ten Gonca Paşolar ve Kerem Piker de aynı ödüle layık görülmüştü. Bu ödül Türkiye mimarlığının yetişen genç kuşakları için de önemli bir motivasyon olarak görülebilir.

The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ile The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design kurumları tarafından dünya mimarlığı ve tasarımının yakın geleceğine ışık tutacak yeni nesli teşvik etmek amacıyla verilen ‘Europe 40 Under 40’ ödülleri, her yıl Avrupa ülkelerindeki en başarılı genç mimar ve tasarımcılara veriliyor. 2012 döneminde Avrupa’nın mimarlık ve tasarım endüstrisinin en prestijli ödüllerinden biri olarak değerlendirilen Europe 40 Under 40 ödülü Avrupa’nın 16 ülkesinden başvuran katılımcılar arasından 40 mimar ve tasarımcıya verildi.

Jüri üyeleri, yarışmaya katılan mimarların farklı kategorilerdeki projelerini, çağdaş mimariye gösterdikleri yenilikçi yaklaşımlar, son inşaat teknolojilerin kullanımı, farklı materyallerin araştırılması, enerji tasarrufu ve çevre duyarlılığı, inşa edilecek bölgeyle uyumluluk gibi kritere göre değerlendiriyor. Dereceye giren 40 mimar ve tasarımcının projeleri ilk olarak Atina’da olmak üzere Avrupa’nın farklı şehirlerinde sergilenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın