İş GYO, Emre Arolat imzalı Ege Perla’yı 2015’te bitirecek

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Ege Perla projsini Aralık 2015'te bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Tanes, 150 milyon dolarlık projenin Ağa Han ödüllü ünlü Mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıdığını kaydetti.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (İş GYO), İzmir Konak Belediyesi sınırları içinde inşaatını sürdürdüğü Ege Perla’yı 2015’te tamamlayacak. İzmir’de projeyi tanıtan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, şirketlerinin 2011’de olduğu gibi bu yılı da 60 milyon TL karla kapatacağını belirterek, Fitch’in Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmasının İş GYO’nun 500 milyon dolar olan piyasa değerini de arttırdığını vurguladı.

İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın da katıldığı Levent Marina’daki tanıtım toplantısında konuşan Tanes, Ege Perla’nın 18 bin 392 metrekarelik arsa üzerinde körfez manzaralı dairelerden, ferah çalışma ortamına sahip ofislerden ve özgün, yarı açık mimarisiyle seçkin mağazalara ev sahipliği yapacak alışveriş merkezinden oluşan karma bir proje olduğunu vurguladı. Tanes, Aralık 2015’te tamamlanması hedeflenen projenin planlanan yatırım değerinin yaklaşık 150 milyon dolar olduğu bilgisini verdi.

Ağa Han ödüllü dünyaca ünlü Mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyan Ege Perla’nın İzmir’in doğal mimarisini tamamlar nitelikte olacağını belirten Tanes, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Şehrin dört karayolu koridorunun kesişim noktasında bulunan proje alanı, bulunduğu konum itibariyle ulaşım açısından çok avantajlı olmasının dışında, İzmir’in doğal mimarisine de uyum göstermesi nedeniyle önümüzdeki dönemde yeni kent merkezinde artması beklenen benzer yatırımlara örnek teşkil edecek.”

Tanes, İş GYO’nun İstanbul dışında da fırsatların bulunduğu, potansiyel barındıran tüm bölgelerdeki yatırımları takip ettiğini, İzmir’in de yatırım potansiyeli, dinamizmi ve yüksek yatırım gücünün ilgi alanları içinde olduğunu belirterek, “İzmir’i rampadan ayrılmış bir füzeye benzetiyoruz. 5-10 yıl sonrasının İzmir’ini gözümüzde canlandıramıyoruz. Dolayısıyla biz de İzmir’in sahip olduğu bu gücü yatırımcımızla buluşturmak istedik. Bu anlamda Ege Perla yüksek getirili ve akılcı gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin pek çok şey bulacağı bir proje olacak. Sayın Mimar Emre Arolat’ın imzasıyla İzmir’den esinlenerek tasarlanan Ege Perla’nın kentsel dönüşüm alanı olan yeni kent merkezinin şekillenmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Projemizin tasarlanma aşamasında, İzmir’in, İzmirlinin ve bulunduğu bölgenin potansiyeli ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, buna uygun bir karma oluşturuldu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında projenin yapı ruhsatını aldık ve altyapı çalışmalarına başladık. Ekim ayı içinde ön talep toplamaya başladık. Ortalama metrekare fiyatları 3 bin dolar seviyesinde. İlgiden çok memnunuz. Arazimizde altyapı ve deprem güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz Aralık 2015 itibariyle Ege Perla projesini tamamlamak” diye konuştu.

2012’yi 60 milyon TL karla kapatacak

Turgay Tanes, İş GYO’nun 9. ayda karlılığının yüzde 50 arttığını, bu artışın kısmen boşalan gayrimenkullerin daha yüksek bedellerle kiralanmasından, kısmen biten yeni gayrimenkullerin kiraya verilmesinden ve kısmen de değer düşüşlerinin artışa geçmesinden kaynaklandığını belirterek, ” Yıl sonu, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 60 milyon TL karla tamamlanacak. Ama asıl karlılığı devam eden projelerin biteceği 2013’te yaşayacağız. İş GYO’nın 1 milyar dolar aktifleri, 500 milyon dolarlık piyasa değeri var. Fitch’in not arttırımı piyasa değerimizi arttıracak” dedi.

Tanes, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının Kurumlar Vergisi’ne tabi olacağı yönündeki söylentilerin kendilerini kötü etkilediğini, bu durumun yabancı yatırımcıyı kötü etkileyeceğini belirterek, “70-80 milyon dolar vergi gelirinin bütçeye etkisi olmaz ama bunu yabancı yatırımcıya anlatamayız. İnanıyoruz ki bu geri dönecek. SPK da bizim haklı olduğumuzu söylüyor. 12 gayrimenkul yatırım şirketini halka açtığını, yabancı yatırımcıların da hisse aldığını belirten SPK, durumu ilgili
bakanlıklara da aktarmış” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın