Dünya Otomobilsiz Günü’nde Sokak Bizim

Dünya Otomobilsiz Gününde, Sokak Bizim Derneği de otomobil değil insan odaklı şehir planlamasının önemine ve sürdürülebilir ulaşım seçeneklerine dikkat çekmek adına 22 Eylül Cumartesi Kadıköy Moda Caddesi'ndeydi.

Bisikletleri ile Kadıköy Lisesi önünde toplanan dernek üyeleri geçmiş etkinliklerde de boy göstermiş olan ve bir arabanın kapladığı alanı herkes için kullanışlı hale getiren ‘YAYABA’ isimli araçlarını kurarak etkinliğe başladı. Daha sonra cadde üzerinde bir otomobilden boşalan bir alana yerleştirdikleri ‘YAYABA’ içerisinde bir otomobilin kapladığı alanda kaç insanın bir araya gelebileceğini göstermek adına gün boyu canlı müzik eşliğinde piknik yapan ve cadde sakinleri ile sohbet eden dernek üyeleri bir yandan da Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Gün ile ilgili bilgi verdi.

Gün boyunca cadde sakinlerine kapısı açık olan “YAYABA”ya özellikle çocukların ilgilisi fazla oldu ve “YAYABA”nın içinde oyunlar oynadılar. Etkinliğin son saatlerine doğru her hafta olduğu gibi kilitlenen Moda Caddesi trafiği içerisinde otomobilsiz hayatın rahatlığını yaşayan ve yaşamaya davet eden Sokak Bizim Derneği üyeleri etkinlik boyunca katılımcıların sokakları ile ilgili şikayetlerini dinledi ve gelecek etkinlikler için de desteklerini aldı. Modadan Kadıköy Şifaya kadar ise YAYABA ile yolculuk ettiler. Gelen olumlu tepkilerin ve geri bildirimlerin ışığında yeni etkinliklerini şekillendirecek olan Sokak Bizim derneği ile ilgili bilgilere www.sokakbizim.org adresinden Sokak Bizim isimli Facebook sayfasından ya da sokakbizim isimli twitter hesabından ulaşabilir ve etkinliklerini takip edebilirsiniz.

Her türlü soru ve önerileriniz için info@sokakbizim.org adresine yazabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın