'Tahran'a bile sefer var'
Rogerson, "Şehir planlamacıları bütün bu renkleri tarihe gömüp yerine yeraltı geçitleri ile cam ve çelikten yapılan yüksek binaları koymadan tekrar gelelim mi?" diye sorduğu eşinin, kendisine "Haydarpaşa'dan Tahran'a bile doğrudan tren seferi yapıldığını fark ettin mi?" dediğini aktardı.
TakipYorumlarYorum Sayısı: 513 Ekim 2008, 15:45Yazan: Burcu KarabasHaydarpaşa Limanı’nın dönüşümü konuşulurken, dünyanın en büyük liman dönüşüm projelerinden birinin en yetkili kişileri ArkiPARC 2008 için İstanbul’a geliyor.
Almanya’nın Hamburg şehrinin eski liman bölgesinin kentsel dönüşüm projesi, şu anda Avrupa’nın en geniş çaplı kentsel dönüşüm projelerinden biri olarak kabul ediliyor. Hamburg şehrinin alanını %40 oranında büyütecek bu kentsel dönüşüm projesi yaklaşık 155 hektarlık bir alanda uygulanıyor.
Habere ulaşmak için tıklayın.
27 Ağustos 2008, 12:12Yazan: Gökçe ArasCumhuriyet gazetesinde Deniz Tatarer imzalı haber, İstanbul’un Anadolu’ya ve Ortadoğu’ya açılan ilk kapısı olan ve İstanbul’a göçün simgesi haline gelen Haydarpaşa Garı, hizmete girişinin 100’üncü yılında AKP hükümetince kapatılmak isteniyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye Özelleştirme İdaresi (TÖİ), TCDD, Devlet Hava, Liman ve Meydanları İşletmesi (DHLİ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eliyle 2003’ten bu yana adım adım ilerletilen Haydarpaşa Garı tasviye çalışmalarının önündeki son engeller de “torba yasa” ile ortadan kaldırıldı. Haberin devamı için, Haydarpaşa oyunu
21 Ağustos 2008, 19:59Yazan: RedRapsodyBen bu konuya şöyle yaklaşıyorum. Öncelikle istanbul'u ilk kez görür gibi... Bir turist gözüyle... Tarihi yarımada gezisini tamamlayıp Galata, Taksim ordan Karaköy'e geçip bir de karşı kıyıyı görmek istiyorsunuz. Vapura, yata vs. binip karşı kıyıyı keşfe çıkıyorsunuz. Fakat slüete baktığınızda 'LİMAN' 'TİCARET' ve koteyner lardan örülü bir duvarın yanında Barok bir eser görüyorsunuz, o da terk edilmiş havasında etrafı aynı kaos görüntüsünde. Öncelikle bu imajın yok edilmesi ve limanın taşınması en büyük dileğim. Bu bölge boşaltılıp temizlendiğinde de o görsellerdeki Araplar'ın denizi doldurup yaptığı projeler gibi birşey 'YAPAMAYACAĞINIZA' emin olun. GAP inşaata da şunu söylemek istiyorum. Buraya proje düşünecekseniz rantın ötesinde , pazarlama stratejilerinin ötesinde düşünmelisiniz, çünkü burası ne Türkmenistan, ne SUDAN, ne de Arap yarımadası, burası BOĞAZİÇİ, Dünyada böyle biryer yok başka, öyle yaptım oldu projeleri burada sökmez.
18 Temmuz 2008, 11:10








