Bursa Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle kente 1024 adet daha konut kazandırıyor. Hamitler'deki 948 konutluk birinci etap inşaatının Ağustos ayı sonunda biteceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, ikinci etabın temelinin ise 11 Ağustos'ta atılacağı müjdesini verdi.
Bursa'da dev projelere imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler'de yeni toplu konut projesinin startını veriyor. Bugüne kadar yapılanları yeterli görmediklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Hizmete devam edeceğiz. Yeni projelerimiz var. Bunlardan birisi de Hamitler'deki ikinci etap toplu konutlardır. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüm. Yeni konutların temelini 11 Ağustos'ta atacağız. İlk etabın inşaatı da Ağustos ayı sonunda bitecek" dedi.
Kent Meydanı projesinin büyütülmesi, Sıcaksu ve Yalova Yolu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerini de yeni dönemde hayata geçireceklerini anlatan Başkan Şahin, "Biz hayallerdeki Bursa'ya gerçeğe dönüştürürken, projelerimizi planlarımızı vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda belirledik. Bursalılar için ev sahibi olmak artık hayal olmaktan çıktı. İnsanlarımıza planlı, sağlıklı, modern, güvenli ve kaliteli yerleşim alanlarında yaşama mutluluğunu sunmak için ilk adımı atıyoruz. Bu projeler aydınlık yarınlar içindir" diye konuştu.
1024 konuttan bir kısmının TOKİ tarafından satılacağı, bir kısmının kurayla Bursalılara verileceği, kalan kısmının da Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleyle satılacağı öğrenildi. İkinci etap da birinci etapta olduğu gibi sosyal donatı alanları da bulunuyor.
TakipYorumlarYorum Sayısı: 5016 Kasım 2008, 15:26Yazan: mina_lavinCem Yılmaz'ın sözü çok manidar gerçekten. Diyor ya " İnsan yiyecek bunu " diye. Burada insan oturacak ama nasıl? Ev aldım diye tvlerde dan dan verilen ağlayan insan portreleri Toki'nin muhteşem başarısı diye halka pompalanırken halk ne yapsın? Kiralar uçmuş, kredi borcu, kredi kartı extreleri vs.. Bunlarla boğuşurken borçlanalım ama iki oda bir salon evimize derken. Kime neyi,nasıl anlatacaksınız?
15 Kasım 2008, 23:50Yazan: futuresenseSeçim çalışmaları öncesi söz vermiş olabilir.E seçildikten sonra iyi niyetle bu söz yerine getirilmeye çalışılırsa ne olur.?
TOKİ olur.
Toplu konut idaresi tarafından yapıldığı halde ne hikmetse belediyelerin oy kapmasına yarayan ve belediye hizmet panolarında, garip Dünyayı Kurtaran Adam'ın çekildiği mekan tarzı arsa tahsisleri üzerinde belediye başkanlarıyla beraber boy gösteren ,ucube formlarda eski demirperde ülkelerinin bile bu kadar kötüsünü tasarlamadığı binaymış gibi davranan şeyler.Üzerinde düşünmek dahi istemiyorum.Çok zekice bir göz boyama.Mimarlık ve mimari ile ilintili değil. Ama malesef ihtiyacı karşılamaklada ilintili değil.Belki fikri bir takım idealist insanlar ortaya attı ''Hadi arkadaşlar dar gelirli vatandaşa ev yapalım'' dedi biri.Eminim idealist olan iyi niyetliydi.
Eğer biraz insancıl yapılmış olsalardı ne kadar sevinirdim bilemezsiniz.Cips reklamındaki CEm Yılmaz diyor ya...
30 Ekim 2008, 19:23Yazan: ninlilToki işlerinden sadece Mimarlar şikayetçi değil, İnşaat Mühendisleri Odası da Valiliğe resmen şikayetçi olmuş... Toki yapıları gerçekten; ne mimari kurallara ne inşaat yapma kurallarına ne de şehircilik kurallarına uygun oluyor. Kurallara uymadan yapılanların sonuçları 1999 yılında görüldü. Aynı hatalar tekrarlanmasa keşke! Bir de insanların ev sahibi olma istekleri sömürülüyor! Üstelik.








