Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi
SAYISAL GRAFIK

Haberler

Forumda tartışYazıları büyütYazıları küçültBu sayfanın PDF görüntüsünü alBu sayfayı yazdırBu sayfayı arkadaşına gönderBu sayfayı rapor et

EXPO'yu kazanmış gibi projeleri tamamlayalım

Tarih: 7 Nisan 2008 Kaynak: Yeni Asır
Paris'te EXPO 2015'i Milano'ya kaptıran İzmir'in aklı, kente yapılacak yatırımlarda kaldı. Peki, İzmir'i Avrupa'nın önde gelen şehirlerinden biri haline getirecek EXPO 2015 vizyonu, tuzla buz mu oldu? 8 bin yılda kurulan İzmir'i yıkmak sadece 20 dakika mı aldı? Oysa EXPO hiç söz konusu olmasa bile İzmir, önümüzdeki yüzyıla damga vuracak projelere ihtiyaç duyuyor. Tartışmaları bırakıp, tüm bu projelerin peşinden koşmaya devam edelim ve bunları 2015'e kadar gerçekleştirelim.
Şu anda kentin önünde yol haritası var. Projelerden faydalanalım. İzmir'in geleceği için ara vermeden yolumuza devam etmek zorundayız.

Kente Neler Kazandırılacaktı
Karşıyaka-İnciraltı Tüp Geçidi
Ulaştırma Bakanlığı'nın, sürekli tıkanan Altınyol'u rahatlatmak ve kent içi geçişleri hızlandırmak için ihalesine çıkmaya hazırlandığı tüp geçit.

İzmir'e 8 yeni iskele
İzmir'in farklı noktalarına 8 yeni feribot iskelesi. Ayrıca 10 yeni feribot ve 2 yeni arabalı feribot.

EXPO için 25 yeni otel
Turizm sektöründe Türkiye'nin lider kentlerinden birisi olarak sayılan İzmir'e, 37 bin yeni yatak, bir diğer deyişle 25 yeni otel.

Ankara'ya 3.5 saatte gidilmesini sağlayacak hızlı tren projesi
İzmir-Ankara arasını 250 kilometre hız yapan trenlerle 3.5 saate kadar indirecek olan demiryolu hattı. Proje çalışmaları Ankara Polatlı'da başladı. Hatlardan birinin 623, diğerinin ise 663 kilometre uzunluğunda olacağı belirtiliyor.

İzmir-İstanbul otoyolu
İzmir'in halen 550 kilometrelik karayoluyla ulaştığı İstanbul'a, açılacak yepyeni bir hatla 3 geliş-3 gidiş 449 kilometrelik bir otoyoldan ulaşma imkanına kavuşması öngörülüyor. Projeye göre toplam 7 bölümden oluşacak otoyolun girişi Bornova Belkahve'den Kemalpaşa'ya doğru açılacak 1.7 kilometrelik bir tünelle başlayacak, İzmit Körfezi'ne yapılacak bir asma köprüyle doğrudan İstanbul Gebze'ye bağlanacak.

Ankara-İzmir otoyolu
İzmir ve Ankara arasında 449 kilometrelik bir otoyol yapılması planlanıyor.

19 futbol sahası büyüklüğünde yapay göl
İnciraltı'ndaki EXPO alanına yapılacak, gölün üzerinde tekne gezintileri, su sporları gerçekleştirilebilecek.

İnciraltı'na yapay tepe
İnciraltı'na 50 metre yüksekliğinde yapay tepe yapılması planlandı.

İnciraltı'na teleferik
6 kilometrelik bir mesafede çalışacak. Teleferik yerden 20 metre yükseklikte olacak. Fuarın prestij projelerinden biri olarak söz edilen teleferik, gidiş istikametinde 2 bin 500, geliş istikametinde 2 bin 500 olmak üzere toplam 5 bin kişiye hizmet verecek.

82.5 hektarlık Rıhtım Parkı
Yapay gölün hemen önünde bulunacak 82.5 hektarlık Rıhtım Parkı rekreasyon alanlarını ve parkları barındıracak.

Biri 10 bin kişilik, diğeri hilal şeklinde 3 bin kişilik amfitiyatro
İnciraltı'ndaki EXPO Alanı'nda ay yıldız tiyatrosunun yanı sıra Türkiye'nin en büyük amfitiyatrosu projesi. Hemen tören alanı yakınındaki 10 bin kişilik amfiyatroda büyük konserler ve törenler düzenlenebilecekti.

Yapay göl çevresinde 175 bin kişilik buluşma alanı

Su kanalları, çeşmeler, havuzlar

Yıldız biçiminde kule

Göl üzerinde su sporları, tekne gezintileri

Elektrikli araçlarla ulaşım

Alan içi ringlerTakipYorumlarYorum Sayısı: 37

4 Haziran 2008, 16:24Yazan: MrT[SIZE=2]"EXPO'yu kaybeden İzmir yeni çıkış yolu peşinde[/SIZE] [SIZE=2]Tarih: 4 Haziran 2008 Kaynak: Referans Yazan: Sinan Doğan [/SIZE] İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın başkanlığında İzmir'deki sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlar, EXPO 2015 için Milano ile yaptığı yarışı kaybeden kente gelecek vizyonu çizmek amacıyla bu hafta Çeşme Altın Yunus Oteli'nde kampa girecekler." güzel bir kamp olacağı anlaşılıyor.

17 Nisan 2008, 14:10Yazan: Emine MerdimExpo 2015 yenilgisinin ardından İzmir'de sular durulmuyor. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu suçlayan açıklamaları var... Başkana 2'nci salvo Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu suçlayan Demirtaş, "İzmir’de EXPO yarışında Belediye Başkanı Ahmet Piriştina olsaydı biz bu seçimi almıştık. Ahmet Piriştina tuttuğunu koparmak için çalışan vizyon sahibi bir insandı. Bu seçimde Ankara merkezli bir yürütme kurulu yerine, icra kurulu olarak biz devam etseydik, odalar birliğimizin gücünü arkamıza alsaydık biz bu seçimi kazanmıştık. Bu kadar öz. EXPO bize o kadar yakındı ki baybetmemiz son anda oldu. Son anda o saldırılara dayanamadık" dedi.

11 Nisan 2008, 11:44Yazan: Gökçe ArasMilano’nun Expo 2015 için hazırladığı ayrıntılı teklif dosyalarında varolan ve önerilen yollardan, kalınacak otellere kadar pek çok konu hakkında ayrıntılı bilgi veriliyor. Kentsel ve mimari teklif dosyasında yenileme projelerinin yanı sıra ilerleyen yıllarda da kullanılacak uzun vadeli projeler özetlerle ve resimlerle anlatılıyor. Milano'nun Expo 2015 için yaptığı uzun soluklu projeleri anlatan habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Expo’yu Milano’ya Taşıyan Uzun Soluklu Projeler

2 Nisan 2008, 00:07Yazan: gurgurTam vapura binmek üzereydim, birden kornalar ve çığlıklar çaldı , tabiki çok pozitif duygulara kapıldım. Söze bile ağır; 4 Olimpiyat yapılmış kadar gelir bırakcaktı Türkiye'ye ve güzel İzmir'i me. Ama olmadı gene geç kaldık millet cirit atarken İzmir'den bu işe gönlünü koymuş bir grup insanın mücadelesi vardı, ilgi de çekmedi ulusal anlamda. Can Dündarın bugünkü yazısında belirttiği gibi "Türk vitesi" girdi son çeyrekte ama mallesef buna yetemedi.

1 Nisan 2008, 13:14Yazan: kerasussonuçta izmir kaybetti ve kaybedeceği de belliydi..malesef türkiyede kimse işi bidiği ve iyi bildiği için işi alması adına tercih edilmiyor...işi bilmen değil işi vereni bilmen daha önemli bu yüzden bu hayal kırıklıkları sürüp gidecektir..istanbul'un kaç kere olimpiyatlar için aday olduğu bellidir...bazı yayın organları pes etmedik daha iyi hazırlanıp tekrar aday olacağız şarkıları söylüyorlar ama bu da oldukça tuhaf çünkü expo geleneğinde aday olup kaybeden şehrin tekar akabinde aday olduğu görülmedi...umarım bir gün kazanabileceğimiz bir organizasyona aday oluruz ya da kazanabileceğimiz şekilde bir organizasyona aday oluruz......

31 Mart 2008, 23:59Yazan: nesrinyOylamayı yerinde izleyen EgeTv program yapımcısının kendi anlatımı ile canlı yayında anlattıklarını aktarmıştım. Kendi anlatımına göre sonuçları tam öğrendikten sonra yayınladıklarını ve diğer kanalların hata yaptıklarını söyledi. Hmm.. Sordum, soruşturdum, arattım tarattım ve dediğinizin doğru olduğu kanaatine vardım.[image]
Aslında AA'ya haberi uçuran da oylamanın yapıldığı salonda bulunan Bakanlar! mış, nasıl bakıyorlarsa ;) Hal böyleyken, evet, bu bir skandal..[image]
Ege Tv yi takdir edesim geldi bir de[image]
( Ben söylemiştim bizimkilere bırakın büyük kanalları, Ege Tv yi izleyelim diye [image]
)

31 Mart 2008, 23:17Yazan: MrTOylamayı yerinde izleyen EgeTv program yapımcısının kendi anlatımı ile canlı yayında anlattıklarını aktarmıştım. Kendi anlatımına göre sonuçları tam öğrendikten sonra yayınladıklarını ve diğer kanalların hata yaptıklarını söyledi.

31 Mart 2008, 22:54Yazan: nesrinyİlk oylama zannedilen; elektronik sistemin denenmesiymiş... Elektronik sistemde sorun olmasın diye denenmiş ve onu da anadolu ajansı oylama sonucu diye duyurmuş. Bence de skandal... :A Bana pek mantıklı gelmedi son anda deneme yaptıkları, size geliyor mu? AA nın avukatı değilim ama bu kadar basit hata yapılmaz, yapılmamıştır da :p

31 Mart 2008, 21:33Yazan: MrTİlk oylama zannedilen; elektronik sistemin denenmesiymiş... Elektronik sistemde sorun olmasın diye denenmiş ve onu da anadolu ajansı oylama sonucu diye duyurmuş. Bence de skandal...

31 Mart 2008, 20:39Yazan: nesrinyBen AA nın yaptığı bir gaf olarak görmüyorum, nitekim ilk oylamada resmi sonuç İzmir'i galip gösteriyorken, elektronik sisteme dair itiraz yapılmış, oylamanın geçerliliği iptal edilip ikinci oylama istenmiş benim anladığım... Bunda AA nın herhangi bir suçu veya rezaleti olduğunu sanmıyorum... ;) Yine de yapılan 15 milyar Euro'nun getireceği bir takım + lar olmalı diye umut etmiyor değilim saf saf :)

Bütün yorumları forumda okuyun!
ARTISTA
Takvim
<<Kasım 2008>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

Ürün Tanıtımı

SERDAR INAN