Şişli'deki Tekel Likör Fabrikası arsasının TOKİ'ye devredilmesi kararını protesto eden, aralarında CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in de bulunduğu partililer, maskeli eylem yaptı.
Tekel Likör Fabrikası önüne gelen Mehmet Sevigen, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı'nın da aralarında bulunduğu grup, yüzlerine kirli havadan koruyan maskeler taktı. Sevigen, Likör Fabrikası arsasının TOKİ'ye devredildiğini belirterek, buraya da inşaat yapılırsa Şişli'de insanların nefes alacak yerinin kalmayacağını söyledi.
Sevigen, "Burasını da kaptırırlarsa Şişli'de insanların nefes alacak, yaşayacak yerleri kalmıyor" dedi. Sevigen, CHP Şişli İlçe Başkanlığı'nın eylemleri sürdüreceğini ve Şişli halkını harekete geçirecek bildiriler dağıtacaklarını kaydetti.
TakipYorumlarYorum Sayısı: 226 Eylül 2008, 17:44Yazan: kambekÖnce adını eskiye çıkardılar, sonra eskiciye verdiler ve şimdi bir mimardan yerine residence istiyorlar.
5 Eylül 2008, 10:24Yazan: yilmazMecidiyeköy'ün korkunç trafiğinde (biliyorum çünkü Cevahir İş Merkezi yapımından sonra büroyu taşımak zorunda kalmıştık) nefes alabilecek, çok özel ağaçları bitkileri olan, nitelikli yapıları olan bir yer satıldı. Odaların, Belediyelerin.... pederin çiftliği gibi görüldüğü bir ülkede tüm bunların birşeyler ifade edemeyeceği ortada. Onun için kaça satarsanız satın kamu olarak (yani halk, yani biz siz onlar) büyük zarara uğrarız demenin de bir anlamı yok. Kimbilir belki başka bir yüzyılda aklımız başımıza gelir.
4 Eylül 2008, 18:21Yazan: alimancoİlk açıklamalarında burası için ulusal bir yarışma açılacağını belirtmişti Yaşar Aşçıoğlu. Ancak yukarıdaki linkten ulaşılan haberde işin Emre Arolat'a verildiği yazıyor. Arolat şu anda Aşçıoğlu'nun Bodrum'daki projesini de tasarlamakta. İyi bir işveren-mimar uyumu varken yarışmaya gerek görmemişler.
1 Eylül 2008, 12:01Yazan: Burcu KarabasNurten Erk Tosuner'in Hürriyet'te yayınlanan haberine göre Mecidiyeköy’deki eski Likör Fabrikası arazisi üzerine rezidans ve çarşı inşa etmeye hazırlanan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, projeye İsviçreli bir şirketi ortak alıyor.
’Likör’e İsviçreli ortak alıyor, komşu arazi Ali Sami Yen’le ’uyum’ arıyor
2 Temmuz 2008, 13:16Yazan: Deniz BoranToplu Konut İdaresi (TOKİ) 1 Temmuz’da hasılat paylaşımı yöntemiyle satışa çıkaracağı Mecidiyeköy’deki Likör Fabrikası arazisi için, tarihinde ilk defa avan proje hazırlattı.
Avan projeye göre, Likör Fabrikası binasının hemen arkasında iki yüksek bina inşa edilecek. Ayrıca arazinin kuzeydoğusunda halen yeşil alan olan bölümde de E-5’e ve yan sokağa bakan cephesi düz, fabrikaya bakan kısmı basamak şeklinde teraslardan oluşan 6-7 katlı L tipli bir bina daha yapılacak. Ağaçlar ise arazinin kuzeybatı köşesinde toplanacak.
Haberin devamı için tıklayın.
2 Temmuz 2008, 12:17Yazan: Burcu KarabasBugün Hürriyet'te yayınlanan habere göre, üçüncü kez satışa çıkarılan Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası arazisinde en yüksek teklifi 307 milyon 500 bin YTL ile Aşçıoğlu-Ofton-Meydanbey-Omak ortak girişimi verdi.
Habere ulaşmak için tıklayın.
26 Haziran 2008, 09:51Yazan: Emine MerdimDün gazetede yayınlanan satışla ilgili ilan. İlanda bu sefer satışı daha cazip hale getirebilmek için bir de proje görseli eklenmiş. Görselin altındaki açıklamada Tekel Likör Fabrikası'nın korunduğu ve yeniden yapılandırılacağı söyleniyor. Görsele bakıldığı zaman, fabrika korunmaktan çok yüksek katlı binanın altında ezilmiş gibi görünüyor. Diğer başka bir konu da İstanbul'un bu kadar değerli bir noktasına yapılacak bu projenin mimarı kim?
20 Haziran 2008, 16:39Yazan: AZMİ AÇIKDİLBugünkü haberde, 01/Temmuz/2008 tarihinde 3.kez satışa çıkarılacağı duyurulmuş. Satıştan elde edilecek para, KEY ödemelerinde kullanılacakmış. Bir zamandan beri konut edindirme ödemelerinin yapılacağı gündem de idi. Demek ki para bulunmuş. Bu defaki ihale neticelenir.
30 Mayıs 2008, 16:53Yazan: ozge_ozdamar"Yaşasın oligarşi"
30 Mayıs 2008, 16:36Yazan: Omer YilmazAnlamadıysanız boşverin zaten.
Bütün yorumları forumda okuyun!_20081014.jpg)










