Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı

Bodrum Mimarlık Kitaplığı, 13 Temmuz 2018 Cuma günü saat 18:00'da Faruk Malhan'ın "Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı" sunumuna ev sahipliği yapacak.

Etkinliğin tanıtım metninden:

Faruk Malhan, Türkiye’de tasarım aklının endüstriyel süreçlere aktarılarak yenilikçi, buluşçu ürün, hizmet ve deneyim tasarımının gelişmesi için yarım asırdır çalışmaktadır. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezuniyetini takiben 1972 yılında Ankara’da temellerini attığı Koleksiyon, bugün uluslararası tasarım endüstrileri arasında Türkiye’nin saygın bir kuruluşu ve “markası” olmuştur.

Faruk Malhan Orta Doğu ve Anadolu coğrafyasının tasarım değerlerini keşfedip çağdaş yorumlarla sürdürmenin Türkiye’ye sağlayacağı olanakları, üstlendiği farklı sorumluluklarla örneklerini vermektedir. 2013 yılında kurmuş olduğu ve 2015 yılından itibaren İstanbul, Mardin, Hatay ve Bodrum’da faaliyet gösteren Tasarım Vakfı’nın geliştirdiği çeşitli programlar ve öncülük ettiği araştırmalar, Türkiye’deki tasarım kültürünün coğrafi çeşitliliğini ve zenginliğini açığa çıkartan projelerle zenginleşmektedir.

Faruk Malhan’ın üstlendiği bu misyonla gelişen “Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı Projesi”, Türkiye’de tasarım alanının kamu yönetimi ve yerel toplulukla doğrudan etkileşime girerek, tasarım düşüncesindeki yenilikçiliğin sosyal ve ekonomik dönüşümlere yol açabileceğini ortaya koymaktadır. GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Dicle Kalkınma Ajansı ve Midyat Kaymakamlığı’nın desteğiyle yürütülen proje, yerel halk ile farklı “etnik” ve “ümmet temsillerinin” katılımını yerelin onurlu yaşamı ilkesi etrafında bir araya getirerek toplumsal buluşçuluk-inovasyon anlayışı üzerinden gelişmektedir.

Türkiye’nin çeşitliğini bir yaratıcı kültür projesi olarak içeriklendiren “Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı Projesi”, kadim mirası geleceğe bağlarken, Türkiye’de tasarım düşüncesinin özellikle kendi sınırları dışına çıkarak toplumsallaşmasına örnek olmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın