Dönüşen Şehrin Yürüyüş Rotası – Gaziantep

Şehir ve dönüşüm temalı bir araştırma ve üretim atölyesi olan ‘Dönüşen Şehrin Yürüyüş Rotası, Gaziantep,’ sanatçı ve araştırmacı Serkan Taycan’ın yürütücülüğünde, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi işbirliğiyle ve Kültür için Alan’ın desteğiyle 18 Ekim 2019 tarihinde başlıyor.

‘Dönüşen Şehrin Yürüyüş Rotası, Gaziantep’, şehir ve dönüşüm temalı bir araştırma ve üretim atölyesidir. Kent araştırmaları, kentsel coğrafya, mimarlık, şehir planlama ve görsel sanatlar gibi disiplinlerle ilgilenen ve projede katılımcı olarak yer almak isteyen adaylar aşağıdaki formu doldurarak 11 Ekim 2019, Cuma, saat 18:00’a kadar başvurularını tamamlayabilirler.

2019 yılı Ekim ve Kasım ayları içerisinde gerçekleşecek olan projeyi, sanatçı ve araştırmacı Serkan Taycan, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi işbirliğiyle yürütecektir. Proje her biri üçer gün sürecek iki atölye oturumundan oluşacak ve toplamda bir aylık bir çalışma dönemini kapsayacaktır.

Atölyenin Ekim ayındaki ilk oturumunda, üç gün boyunca uzmanlar tarafından seminerler verilecek ve katılımcılarla beraber yapılacak tartışmalarla, Gaziantep’in son yüzyıldaki dönüşümü çok boyutlu bir şekilde incelenerek dönüşümün dinamikleri analiz edilecektir. Ardından yapılacak saha araştırması gezilerinde, sosyal bilimler, mimari ve görsel sanatların çeşitli kavram ve araçları kente eleştirel bir gözle bakmaya yardımcı olacaktır.

Kasım ayında gerçekleşecek ikinci oturumda katılımcıların, alan ziyaretleri ve araştırmalar sonucunda topladıkları bilgilerle kolektif bir haritalama çalışması yapmaları planlanmaktadır. Proje sonucunda Gaziantep’in sanayi ve göç odaklı mekansal dönüşümünü bedensel olarak tecrübe etmeye imkan veren kalıcı bir yürüyüş rotası ortaya çıkacaktır.

Atölye yürütücüsü:
Serkan Taycan: Görsel Sanatçı, Mühendis

Eğitmenler (soyadı sırasıyla)
Fırat Genç: İstanbul Bilgi Üniversitesi – Sosyoloji Bölümü
Sinan Tankut Gülhan: Gaziantep Üniversitesi – Sosyoloji Bölümü
Ragıp Kalelioğlu: Gaziantep Üniversitesi – Coğrafya Bölümü
Murat Tülek: Kadir Has Üniversitesi – İstanbul Araştırmaları Merkezi; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi – Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Atölye tarihleri:
Birinci oturum: 18-19-20 Ekim 2019 (tüm gün)
Ara oturum: 29-30 Ekim 2019 (akşam saatleri)
İkinci oturum: 08-09-10 Kasım 2019 (tüm gün)

Katılımcı kontenjanı: 12 kişi

Son başvuru: 11 Ekim 2019, Cuma – saat 18:00
Sonuçların açıklanması: 14 Ekim 2019, Pazartesi

Atölye, temel sosyal bilimler ve görsel sanatlar eğitimi içermez.
Atölye dili Türkçedir.
Katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
Atölye günlerindeki öğle yemekleri ve atölyelerde kullanılacak olan sarf malzemeleri organizasyon tarafından sağlanacaktır.
Atölyeler, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi toplantı salonunda gerçekleşecektir.

Başvuru koşulları:
En az iki yıl Gaziantep’te yaşamış olmak.
Kent araştırmaları, sosyoloji, kentsel coğrafya, fotoğraf, video, görsel sanatlar ve mimarlık gibi alanlarla ilgili olmak.
Farklı disiplinlerden ve mecralardan beslenen çalışmalara açık olmak.
Altı günlük atölye programının [18-19-20 Ekim ve 8-9-10 Kasım] tamamına, iki atölye oturumu arasındaki alan çalışmalarına ve ikinci atölyeden sonraki iki hafta boyunca projeyi sonuçlandırmaya yönelik sürecin tümüne katılabilecek olmak.

Başvuru formu için buraya tıklayınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın