“Spor Mekanları: Bir Spor Seyyahının Görsel Günlüğü” Fotoğraf Sergisi

Sena Özfiliz'in "Spor Mekanları: Bir Spor Seyyahının Görsel Günlüğü" başlıklı fotoğraf sergisi, 17 Mayıs - 13 Haziran 2019 tarihleri arasında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Sergi Salonu'nda ziyaret edilebilir.

Yirmi yılı aşkın bir süredir geniş bir coğrafyada spor alanlarının izini süren fotoğrafçı, kentsel ölçekte ya da bireysel olarak deneyimlenen bu alanların kent ve kentliyle ilişkisini mercek altına alıyor. Gözlemlerinde spor, oyun ve yarışmanın günlük hayatlarımızda artan rolüne dikkat çeken Özfiliz, izleyicileri büyük etkinlikler için inşa edilmiş dünyanın en görkemli spor yapılarından, beklenmedik ve ilgi çekici yerlerde karşımıza çıkan spor mekanlarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Açılışı 17 Mayıs günü yapılacak olan sergi, 13 Haziran gününe kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek. Ayrıca sergi kapsamında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından Türkiye ve İstanbul’daki spor mekanlarını tartışmaya açmayı amaçlayan bir panel de düzenlenecek.

Sena Özfiliz

1974 yılında Eskişehir’de doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Lisans, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. Çeşitli Üniversitelerde “Spor Mimarisi” seçmeli dersi ve seminerler verdi. 2005 yılından beri Uluslararası Mimarlar Birliği Spor ve Serbest Zaman değerlendirme Çalışma Grubu’nun (UIA Sport & Leisure) üyesidir. Fotografik üretimleri, kentsel mekan ve zaman- mekan- fotoğraf ilişkisine odaklanan sanatçı, serbest mimarlık fotoğrafçılığı çalışmalarını, mekanların gündelik hayatlarını irdelediği “Archilifography” yaklaşımıyla İstanbul merkezli olarak sürdürmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın