Gijs van der Velden (MX3D) Konferansı: “Robotik Tasarım – Dijital Tasarım Döngüsünün Bitişi”

Robotik 3D Metal Baskı konusunda çığır açan çalışmalar yapan MX3D'nin CEO'su Gijs van der Velden, 42. Yapı Fuarı kapsamında konferans vermek üzere İstanbul'a geliyor. Arkitera iş birliğinde düzenlenecek konferans 20 Haziran saat 14:30'da.

Konferans, 20 Haziran 2019 Perşembe tarihinde saat 14:30’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Salon 14 Yapı Arena’da yapılacak.

MX3D – Gijs van der Velden ve Çalışmaları Hakkında

Gijs van der Velden, hukuk alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra 2009 yılında Joris Laarman Lab’a katıldı ve 2011 yılında yönetici, 2014 yılında ortak oldu.

Dijital üretimin geleceği konusunda vizyoner işler yapan laboratuvarın çalışmaları MoMa, Victoria & Albert Museum, Centre Pompidou ve yakın zamanda Rijksmuseum Amsterdam gibi birçok uluslararası müzenin daimi koleksiyonlarına eklendi.

2015 yılında, 3D baskı endüstrisinin Joris Laarman Lab’a büyük, hızlı ve uygun maliyetli baskı alabilecek bir yazıcı getirmeyeceğini gördüklerinde işleri kendileri yapmaya karar verdiler. Ekip, büyük nesneler basabilen robotik bir 3 boyutlu yazıcı geliştirdi. 2014 yılında Laboratuvar ortakları, baskı çalışmalarının MX3D (Multiple aXis 3D printing) adlı resmi bir şirket olarak devam etmesine karar verdi.

MX3D ekibi Gijs van der Velden ve Tim Geurtjens tarafından yönetiliyor ve Autodesk, ABB, Lenovo, AMS Institute ve ArcelorMittal gibi ortaklar tarafından destekleniyor.

MX3D’nin ana felsefesi “WE.SPEAK.ROBOT”.

Ekip, yapay zeka ve makine öğrenme tekniklerini uygulayarak, robotların her zaman görevlerini daha iyi yerine getirebileceğine inanıyor. MX3D Robotları, köprüler, komple binalar veya optimize edilmiş özel gemiler gibi hafif yapılar inşa ediyor, bu alanda çığır açan işler yapıyor.

Son dönemde tamamladıkları ses getiren işler arasında 12 metrelik çelik, 3 boyutlu baskı ve robotlar ile üretilmiş yaya köprüsü yer alıyor. Çalışmalarına 2015 yılında başlanan köprünün bu sene içerisinde Amsterdam’da Oudezijds Achterburgwal’a yerleştirilmesi planlanıyor.

MX3D: https://mx3d.com/

Konferansa Kayıt

Konferansa katılmak için buradan online kayıt olunması zorunludur.

Fuar Kapsamında Düzenlenen Diğer Etkinlikler

Fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ile ilgili https://yapifuari.com.tr/Sayfa/kisaca-etkinlikler adresinden detaylı bilgi alınabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın