42. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Atölye Çalışması: “Yapı Unplugged II”

42. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamında 20-21 Haziran arasında Arkitera iş birliğinde, Herkes İçin Mimarlık ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Bölümü yürütücülüğünde bir atölye çalışması düzenlenecek. Son başvuru tarihi 28 Mayıs.

Konu

20-21 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan atölye çalışmasında fuar kurulumu sırasında ortaya çıkan “sunta, halı, keçe, ahşap palet, ahşap dikme vb.” gibi atıkların ve kullanılmayan malzemelerin yeniden üretime dahil edilmesi planlanıyor. Ortaya çıkacak tasarım(lar) Herkes İçin Mimarlık’ın 2019 yılı yaz aylarında, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Hınıs Kaymakamlığı ve MEB Hınıs İlçe Müdürlüğü iş birliğiyle, Erzurum Hınıs İlçesi Ketenci Köyü İlkokulu’nun ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirilecek atölye çalışmasında değerlendirilecektir. Ortaya çıkan tasarımların okulda kütüphane, oturma birimi ve /veya açık derslik olarak kullanılması planlanmaktadır.

Kimler Katılabilir?

19-30 yaş aralığında olan (1 Ocak 1989-31 Aralık 2000), Türkiye’deki üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, şehir ve bölge planlama, endüstri ürünleri tasarımı, peyzaj mimarlığı, çevre tasarımı, inşaat mühendisliği bölümlerinde öğrenci ya da bu bölümlerden mezun kişiler atölye çalışmasına başvurabilir. Toplam 40 öğrenci/genç profesyonel seçilecektir. 10 öğrenci Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden katılım sağlayacaktır.

20-21 Haziran tarihleri arasında 2 gün boyunca sürecek atölye çalışmasında yarım günlük teorik ve tasarım çalışmasının ardından 1,5 günlük süre zarfında fuar alanında üretim yapılacaktır. Söz konusu adayların alet kullanımı konusunda daha önce edindikleri tecrübeler önemlidir.

İstenenler

  • Başvuru yapmak için, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2019’a bu adresten online kayıt olunması zorunludur.
  • Detaylı özgeçmiş ile birlikte, atölyenin temelini oluşturan “atıkların yeniden kullanımı”, “geri dönüşüm”, “döngüsel ekonomi” gibi kavramları özetledikleri maks. 200 kelimelik bir metin ve/veya görsel bir çalışma ile katılım beklenmektedir.
  • Detaylı özgeçmişte, başvuracak kişinin doğum tarihi, eğitim bilgileri ile birlikte daha önce katıldığı buna benzer aktvitelerin yazılması önem kazanmaktadır.
  • Yapı Fuarı İstanbul 2019 ziyaretçi kartınızın dijital kopyasını başvuru dosyanızla birlikte atolye@arkitera.com adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Diğer Notlar

  • Atölyeye katılım sağlayacakların temel malzeme ihtiyaçları sağlanacaktır.
  • Katılımcıların mevsime uygun kıyafet ve sert tabanlı ve dayanıklı (bot tipi) ayakkabı giymesi zorunludur.
  • Katılımcıların atölye esnasında sorumluluklarını belirten, muvafakatname imzalatılacaktır.
  • Seçilen adaylar önceden belirtilecek bir günde yetkililer tarafından iş güvenliği konusunda bilgilendirilecektir.
  • Seçilen adaylardan dileyen kişiler Fuar kurulumu sırasında ortaya çıkan atıkların seçilmesinde Arkitera ve Herkes İçin Mimarlık ekibine destek olabilir.
  • Katılımcılar kalem, eskiz kalemi, eskiz kağıdı gibi üretim sürecinde kullanacakları kendi malzemelerini yanlarında getirebilirler.

Fuar Alanına Ulaşım

İstanbul dışından gelecek adayların ulaşım-konaklama masrafları kendilerine ait olacaktır. 2 günlük atölye (20-21 Haziran) ve sertifikaların dağıtılacağı 22 Haziran tarihinde alana ulaşmak isteyenler Fuarın ücretsiz servislerinden faydalanabilecekleri gibi, İstanbul içi toplu taşıma hizmetini de kullanabilirler.

Takvim

Son Başvuru Tarihi: 28 Mayıs 2019 Salı, saat 23:59
Sonuçların İlanı: 31 Mayıs 2019 Cuma
Atölye Çalışması: 20-21 Haziran 2019, Saat: 10:00-18:00
Sertifikaların Dağıtılması: 22 Haziran 2019 Cumartesi, saat 13:30

Seçici Kurul

  • Arkitera Çalışanları
  • Herkes İçin Mimarlık Yürütücüleri
  • ITE Turkey Yetkilileri

İletişim:

Ter türlü soru için atolye@arkitera.com email adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Yürütücüler Hakkında

Tuncer Çağrı Çakmur
Lisans eğitimini 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlayan Tuncer Çağrı Çakmur’un İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ndeki yüksek lisans eğitimi devam ediyor. 2016 yılından itibaren Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde araştırma görevlisi olarak çalışıyor. 2014 yılında üyesi olduğu Herkes İçin Mimarlık Derneği ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Hasan Murat Çetin
2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Hasan Murat Çetin, 2017 yılından itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Anabilim dalında yüksek lisans eğitimine devam ediyor. 2018 yılından beri Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor.

Neslihan Demircan
Neslihan Demircan 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde 2002 yılında yüksek lisansını, 2010 yılında da doktorasını başarı ile tamamlayarak 2011 yılında Dr. Öğretim Üyesi ünvanı aldı. Akademik hayatına 2015 yılından itibaren Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde devam eden Neslihan Demircan’ın Peyzaj Tasarım, Kentsel Tasarım, Botanik Bahçeleri, Hobi Bahçeleri, Kentsel Tarım, Kentsel Dönüşüm, Ekolojik Ulaşım Sistemleri, Yeşil Çatılar, İklimsel Verilerin Kentsel Tasarıma Etkileri, Ekoloji ve Mimarlık alanlarında çok sayıda akademik çalışma, araştırma ve projeleri bulunuyor. Çeşitli tasarım stüdyosu, çalıştay, workshop ve yaz atölyelerinde yürütücülük yapan Neslihan Demircan halen Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanlığı görevine devam ediyor. Evli ve iki çocuk annesi.

Emre Gündoğdu
Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlayan Emre Gündoğdu, “Mimarlık Eğitiminde Aktivizm” başlıklı yüksek lisans çalışmasını aynı bölümde yaptı. Lisans öğrenciliği zamanında Ölçek 1/1 oluşumu ile başlayan sosyal mimarlık ile ilgili çalışmalarını, 2011 yılından beri Herkes İçin Mimarlık Derneği bünyesinde sürdürüyor. Dernek bünyesinde özellikle “Atıl Köy Okulları”, “Kadın ve Çocuk Mekanları”, “Yırca Sabunevi” gibi kırsal alandaki projelerde aktif rol alıyor. Yeni Yüzyıl, Okan ve Abdullah Gül Üniversiteleri’nde bireysel ve dernekle beraber mimari proje stüdyoları ve seçmeli derslerde yer almış olan Gündoğdu, İTÜ Mimari Tasarım doktora programında alternatif mimarlık örgütlenmeleri üzerine doktora çalışmasına devam ediyor.

Merve Gül Özokcu
Merve Gül Özokcu, 1986 yılında Eskişehir’de doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra yine aynı üniversitenin Mimari Tasarım programında “Mimarlık Eğitimi ve Pratiğinde Alternatif Süreçler ve Yerinde Yapma” üzerine hazırladığı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Mimarlık ofislerinde çalıştı. Çeşitli üniversitelerde mimari proje stüdyolarına destek verdi ve halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde birinci sınıf stüdyosunda yürütücülük yapıyor. Mimari yarışma deneyimleri ve ödülleri bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışında atölyelere ve sergilere katıldı, atölye yürütücüsü olarak görev aldı. Sosyal problemlere mimarlık içinden çözümler arayan Herkes İçin Mimarlık Derneği’nin üyesi ve aktif olarak proje yürütücülüğü yapıyor.

Sarper Takkeci
Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlayan Sarper Takkeci, yüksek lisans çalışmasını “Mimari Tasarımda Bilişim” programında tamamladıktan sonra doktora çalışmalarını da aynı programda devam ediyor. Çeşitli mimarlık ofislerinde, Yeni Yüzyıl, Okan ve Abdullah Gül Üniversiteleri’nde mimari proje stüdyolarında ve seçmeli derslerde yer alan Takkeci; kurucu ortak olduğu Ofis 81300’de sürdürdüğü mimarlık pratiğinin yanı sıra 2011 yılından beri Herkes İçin Mimarlık Derneği’nde yer alıyor.

Elif Tan
Elif Tan, 1986 yılında Eskişehir’de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Mimarlık Bölümü’nden lisans derecelerine sahip. Bir öğretim yılında Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Politecnico di Milano Üniversitesi’nde bulundu. Yüksek lisans döneminde, bir sene Roma La Sapienza Üniversitesi’nde misafir ögrenci olarak yaptığı tez araştırmaları sonucunda, 2016 yılında İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans programını tamamladı.

Tan’ın, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödülleri bulunuyor. İstanbul, Roma ve Barselona’da çeşitli etkinlik, atölye ve sergilerde görev aldı. Okan Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi. Sosyal mimarlık ve kent ile ilgili çalışmalarını ise üyesi olduğu Herkes İçin Mimarlık Derneği’nde sürdürüyor.

Fuar Kapsamında Düzenlenen Diğer Etkinlikler

Fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ile ilgili https://yapifuari.com.tr/Sayfa/kisaca-etkinlikler adresinden detaylı bilgi alınabilir.

Etiketler

4 yorum

Bir yanıt yazın