P’not: “Galeri Nev Kırlangıç”

ACE Mimarlık, P'not Etkinlikler Dizisi kapsamında konuklarını ağırlamaya devam ediyor. 28 Şubat günü yapılacak etkinliğin konukları, "Galeri Nev Kırlangıç" projesi üzerine sunumları ile Namık Erkal ve Onur Özkoç olacak.

28 Şubat akşamı saat 19:30’da ACE Ofis’te yapılacak olan sunumlara katılım durumu bildirmek için 0312 439 68 38-39-40-41 numaralı telefonlardan Ace Mimarlık’a ulaşılabilir. Etkinlik, katılamayanlar için Ace Mimarlık’ın Instagram ve facebook hesaplarından canlı olarak yayınlacaktır. Gelecek etkinlikler ise firmanın tüm sosyal medya hesaplarından güncel olarak takip edilebilir.

Galeri Nev Kırlangıç
Galeri Nev bir sene önce Ankara Kırlangıç sokakta yeni bir mekana yerleşti ve sergilerini burada gerçekleştirmeye başladı. Bu sunuş Galeri Nev Kırlangıç’ın tasarım, inşaat ve kullanım süreci üzerine. Projenin tasarım uğraşı üç tarafı cam yüzeylere sahip açık tek mekanın, içerisine mahfuz bir sanat galerisi yerleştirilerek dönüştürülmesidir. Bu giriş katı, eğimli bir arazide ve vadi korusu üzerindeki konumuyla, Ankara için ender pitoresk bir manzaraya hakimdir. Fikir, var olan tek duvar yüzeyi içererek kapalı bir sergi alanı oluşturmak, bunun çeperine manzarayla bütünleşecek kullanımları yerleştirmektir. Projenin detayda bir kaç mekansal buluşu vardır: Kapı-duvar, homojen gün ışığı ve nesne odaklı aydınlatma sağlayan ışık tavanı, kapalı kutu haline gelebilen çalışma alanları. Mimari tasarım bu kısıtlı alanda küratöryal yaratıcılığa çerçeve oluşturmakta ve sunuşta örnekleri gösterileceği üzere Galeri Nev Kırlangıç her iki ayda bir yeni bir sergi ile birlikte değişik bir mekansal deneyim sunmaktadır.

Namık Erkal
ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde yirmi sene öğretim üyeliğinin ardından, 2016 yılından beri TED Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde görev yapmaktadır.
Akademik çalışmalarını mimari tasarım ve mimarlık tarihi olmak üzere iki farklı alanda gerçekleştirmiştir. Çevresel ve tarihsel anlamda yoğun bağlamlarda yeni yapılar ile kentsel tasarım, eski yapılara yeni ekler, müze ve sergileme mekanları konularında projeleri bulunmaktadır. Mimarlık tarihi alanında, kentin sınır yapıları; gündelik hayatın mimarlığı ve kıyı mimarlığı ana başlıklarında özellikle Erken Modern Akdeniz ve Osmanlı kentlerine odaklanan çalışmaları, İstanbul mimarlık ve kent tarihi üzerine yayınları vardır.

Onur Özkoç
Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde tamamladıktan sonra aynı bölümde araştırma görevlisi ve yarı zamanlı öğretim üyesi olarak görev almıştır. 2016 yılından beri TED Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak görev almaktadır. Özellikle konut ve eğitim yapıları üzerinde yoğunlaşarak mimari pratiğini sürdürmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın