Dikkat! Sandıkta Çocukların Oyları Var

Studio-X Istanbul ve İnformel Eğitim - çocukistanbul iş birliğiyle düzenlenen "Dikkat! Sandıkta Çocukların Oyları Var" atölyeleri 23 Şubat, 2 Mart, 10 Mart ve 16 Mart tarihlerinde Studio-X Istanbul'da yapılacak.

Etkinliğin tanıtım metninden:

Kısa bir süre sonra İstanbul’u 2024 yılına kadar yönetecek belediye başkanını seçeceğiz. Peki ya çocuklarımıza oy hakkı versek onların seçecekleri belediye başkanı, belediye yönetimi nasıl bir şehir, nasıl bir İstanbul yaratmayı hedeflerdi?

Katılımcı demokrasi kültürünü çocuklarınıza yaşatmak ve seslerini duyurmalarına bir alan açmak için fırsat arıyorsanız, katılımın ücretsiz olduğu “Dikkat! Sandıkta Çocukların Oyları Var” atölyeleri tam da bunun için.

Şehirler ağırlıklı olarak çocuklar için değil, yetişkinler ve onların ihtiyaçları için tasarlanır. Şehir yaşamının hizmetler, sosyal ağlar, ekonomik olanaklar gibi pek çok avantajı varken, özellikle çocuklar için pek çok da dezavantajı vardır. BM Çocuk Hakları Sözleşmesi, “çocuğun kendini ilgilendiren her konuda görüşlerini özgürce ifade etme hakkını” vurgular. Studio-X Istanbul ve İnformel Eğitim – çocukistanbul, 23 Şubat’tan itibaren hafta sonları gerçekleşecek “Dikkat! Sandıkta Çocukların Oyları Var” atölyeleriyle bunu hep birlikte deneyimlememizi amaçlıyor.

9-14 yaş çocukları ile gerçekleştirilecek çalışmada, gençler ve çocuklar, farklı belediyecilik anlayışlarına sahip başkan adayları arasından “kendi” adaylarının kampanyalarını geliştirecek, aktaracak ve aynı zamanda seçmen olarak soru ve yorumları ile birbirlerini sıkıştıracaklar ve en sonunda hep beraber sandığa gidecekler. Her atölyenin sonunda bir oylama olacak ve dileyen tüm kent sakinlerinin katılımıyla sandıklar açılacak, oylar sayılacak…

Herkesin şehriyle ilgili söyleyecek bir şeyi var. Atölye ile eş zamanlı olarak yetişkinler de “İhtiyacım olan şehir …” cümlesini tamamlayarak, düşüncelerini #ihtiyacimolansehir etiketi ile paylaşabilecekler.

Çocukların seçtiği belediye başkanını, dolayısıyla da seçtikleri belediyecilik anlayışını ortaya koyacak atölyelerin 16 Mart Cumartesi düzenlenecek son gününe, İstanbul Belediye Başkan adayları da dahil, çocukların kampanyalarını izlemek, seçim sonuçlarını görmek ve değerlendirmek isteyen herkes davetlidir.

“Dikkat! Sandıkta Çocukların Oyları Var” atölyeleri, 23 Şubat Cumartesi, 2 Mart Cumartesi ve 10 Mart Pazar tarihlerinde 10.00 – 13.00 saatleri arasında; 16 Mart Cumartesi günü ise 10.00 – 13.00 ve 13.00 – 16.00 saatleri arasında Studio-X Istanbul’da düzenlenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın