Bauhaus Ekolü’nün Türkiye’deki Mimarlık Eğitimine Yansımaları

"Bauhaus'un 100. Yılı Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen "Bauhaus Ekolü'nün Türkiye'deki Mimarlık Eğitimine Yansımaları" başlıklı panel, 8 Şubat 2019 günü 19:00'da İzmir Mimarlık Merkezi'nde yapılacak.

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Burkay Pasin (Öğretim Üyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü)

Katılımcılar:
Doç. Dr. Tonguç Akış (Öğretim üyesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü)
İrem Çalışır (Yüksek Lisans Öğrencisi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı)
Nazlı Yıldız (Yüksek Lisans Öğrencisi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı)

Dünya Savaşları arasındaki bir dönemde Avrupa’dan başlayıp tüm dünyadaki Mimarlık ortamını etkisi altına alan Bauhaus Ekolü, yıllar içinde zamanları ve coğrafyaları aşan modernist bir projedir. Öyle ki bu ekolün izlerini halen günümüz mimarlık pratiğini ve eğitimini şekillendiren aktörlerin uygulama ve söylemlerinde de kimi zaman doğrudan kimi zaman da dolaylı olarak görebilmekteyiz. Bu panelde Bauhaus Ekolü’nün özellikle mimari tasarım eğitimi üzerindeki disipliner ve disiplinler arası yansımalarına farklı tarihsel ve kurumsal bağlamlarda değinilecektir. Panelin amacı günümüzde bu yansımaların ne anlam ifade ettiğinin ve tasarım eğitiminin geleceğine nasıl yön verebileceğini tartışmaktır. (Burkay Pasin)

Girişin ücretsiz olduğu etkinlik, Ernst Reuter Girişimi’nin desteği ve İzmir Mimarlık Merkezi iş birliği ile düzenlenmektedir. Etkinlik dili Türkçedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın